Περιφρονούν και δεν συζητούν το θέμα με τους 30μηνους

Επιμένει ο ΔΗΣΥ να μη συζητηθεί η πρόταση στην Επ. Παιδείας πριν τις εκλογές

Στα άκρα φαίνεται να οδηγείται το θέμα με τη συζήτηση στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής των προτάσεων νόμου που αφορούν τους 30μηνους.

Η επανειλημμένη άρνηση του Προέδρου Κυριάκου Χατζηγιάννη να συζητηθεί το όλο θέμα παραπέμποντάς το μετά τις εκλογές έχει προκαλέσει την αντίδραση των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους, τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί απαιτούν όπως το θέμα συζητηθεί πριν κλείσει η Βουλή, ώστε να μη μείνουν εκτεθειμένοι άνθρωποι οι οποίοι υπηρέτησαν για πολλά χρόνια την εκπαίδευση.

Μάλιστα για το σκοπό αυτό ζητήθηκε και η παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, πρόσθεσε, αφού οι εκκρεμότητες πρέπει να κλείνουν.

Εξάλλου χθες σε γραπτή του δήλωση για το ίδιο θέμα ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου είπε πως ο κ. Χατζηγιάννης καταφεύγει σε ασύστολα ψεύδη, προκειμένου να καλύψει την ανεπαρκή πολιτική της κυβέρνησης και από την άλλη να παραπλανήσει τις εκατοντάδες των εκπαιδευτικών ενόψει προεδρικών εκλογών. «Ο κ. Χατζηγιάννης αρνείται πεισματικά να θέσει προς συζήτηση την πρόταση νόμου που καταθέσαμε ως Δημοκρατικό Κόμμα, για κατοχύρωση του αορίστου χρόνου, σε εκπαιδευτικούς που συμπλήρωσαν 30 μήνες υπηρεσίας».

Την ίδια ώρα όμως, ο πρόεδρος της Επιτροπής, σύμφωνα με τον κ. Λεωνίδου, προωθεί με ιδιαίτερη ευκολία και χωρίς διαβούλευση με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, προτάσεις του ΔΗΣΥ και της κυβέρνησης.

Υπενθύμισε επίσης ότι μέχρι προχθές τα μέλη της Επιτροπής ζήτησαν από τον κ. Χατζηγιάννη να θέσει το θέμα προς συζήτηση.

Να σημειώσουμε πως σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο κ. Χατζηγιάννης είπε πως τα θέματα στην Επιτροπή συζητούνται κατά προτεραιότητα, ενώ απέδωσε την πρόταση του κ. Λεωνίδου σε προεκλογικές σκοπιμότητες.

Ελένη Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy