Περικοπή βουλευτικής αποζημίωσης σε βουλευτές Χρυσής Αυγής για διχαστικό λόγο

Την περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου και των δύο βουλευτών του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόοπουλου, αποφάσισε ομόφωνα η ελληνική Βουλή σε χθεσινή της συνεδρία.

Αιτία η ανοίκεια επίθεση που εξαπέλυσαν σε μουσουλμάνους βουλευτές κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας από τους Υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, Νίκο Κοτζιά και Νίκο Χριστοδουλίδη.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής ενώ στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης σημείωσε: « Οι μουσουλμάνοι βουλευτές όχι απλώς τιμώνται, όχι απλά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αλλά θα πρέπει να τύχουν σαφούς πολιτικής και ηθικής υποστήριξης από το σύνολο των Ελλήνων Βουλευτών, ώστε να μην αποτολμήσει κανείς, ξανά σε αυτή την αίθουσα να μιλήσει για κατασκόπους και πράκτορες».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, πάντως, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής επέμεναν στους χαρακτηρισμούς τους χαρακτηρίζοντας παράνομη την παρουσία των μουσουλμάνων βουλευτών στην ελληνική βουλή.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy