Περισσότερα χρήματα για έρευνες για τη μικρή Μαντλίν ζητά η Σκότλαντ Γιαρντ

Η Σκότλαντ Γιαρντ θα ζητήσει από τη βρετανική κυβέρνηση περισσότερα χρήματα για να συνεχιστούν οι έρευνές της στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν, της μικρής Βρετανίδας που εξαφανίστηκε το 2007 σε ηλικία σχεδόν τεσσάρων ετών ενώ παραθέριζε με την οικογένειά της στην Πράια ντα Λουζ της Πορτογαλίας.

Η βρετανική αστυνομία, που ανέλαβε την υπόθεση από τις πορτογαλικές αρχές πριν από έξι χρόνια, θεωρεί ότι έχει βρει μία αξιόπιστη και σημαντική γραμμή έρευνας. Για να ολοκληρωθεί ωστόσο η συγκεκριμένη έρευνα απαιτούνται μεγαλύτεροι οικονομικοί πόροι από τα 11 εκατομμύρια λίρες που έχει ήδη δώσει το Υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας.

Οι πληροφορίες βρετανικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν πως το αρμόδιο υπουργείο διάκειται θετικά στο αίτημα για μεγαλύτερη οικονομική στήριξη των ερευνών.

Εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ δήλωσε στο Sky News ότι τα πρόσθετα χρήματα απαιτούνται για να ξετυλιχτεί πλήρως το κουβάρι της «περίπλοκης και όχι τόσο σαφούς όσο ελπίζαμε» τελευταίας γραμμής έρευνας. «Αξίζει όμως να ακολουθήσουμε αυτή τη γραμμή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η βρετανική αστυνομική έρευνα ξεκίνησε το 2011 μετά από αίτημα του τότε Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, στον οποίο είχαν απευθύνει έκκληση οι γονείς της μικρής Μαντλίν, Κέιτ και Τζέρι ΜακΚαν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy