Περισσότερα ποστ φίλων στo News Feed μας, υπόσχεται το Facebook

Μια νέα ρύθμιση στον αλγόριθμο που ‘συντάσσει’ το τί βλέπουμε στα News Feeds μας, η οποία θα προωθεί περισσότερα status updates φίλων έναντι άλλων σελίδων, ανακοίνωσε, προ ολίγου, το Facebook.

Το Facebook δικαιολογεί την ξαφνική αυτή αλλαγή, λέγοντας ότι γίνεται προκειμένου να εμφανίζει ελκυστικό περιεχόμενο που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των χρηστών του, ακόμη κι αν αυτό γίνει εις βάρος άλλων σελίδων όπως εταιρειών, επίσημων σελίδων προϊόντων, brands, καλλιτεχνών κοκ. Άποψη που προέκυψε και μετά από έρευνα του κοινωνικού δικτύου σε μεγάλο αριθμό χρηστών, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να βλέπουν περισσότερα updates γνωστών τους στα χρονολόγιά τους.

Η αλλαγή πρόκειται να δίνει προτεραιότητα στα status updates φίλων, ακόμα και αν πρόκειται για δύο ή περισσότερα στη σειρά από το ίδιο άτομο, αλλά θα εμφανίζει με μειωμένη συχνότητα τα like, τα shares και τα σχόλιά τους στο News Feed.

Το Facebook προειδοποιεί τους διαχειριστές των επίσημων σελίδων ότι με την αλλαγή αυτή, πρόκειται να δεχτούν ένα ελαφρύ “χτύπημα’ στον αριθμό εμφανίσεών τους αλλά, όπως ήταν φυσικό, τους προτρέπει να συνεχίσουν να “ποστάρουν πράγματα που θεωρούν ελκυστικά για τους fans τους”, με την ίδια συχνότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αλλαγή αυτή στον αλγόριθμο που χτίζει το χρονολόγιό μας, συμπίπτει χρονικά με την υλοποίηση συμφωνιών του Facebook με δημοσιογραφικούς οργανισμούς που αφορούν στην αποκλειστική δημοσίευση περιεχομένου τους στο κοινωνικό δίκτυο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy