Περιβαλλοντικά «δεσμευμένοι» 21 από τους 56 νεοεκλεγέντες

Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου συγχαίρει τους 56 νεοεκλεγέντες βουλευτές, και δηλώνει την ικανοποίηση του με τη σύσταση της νέας βουλής καθώς 21 από τους 56 βουλευτές βρίσκονται ανάμεσα σε αυτούς που υπέγραψαν το μανιφέστο του Πτηνολογικού και δεσμεύτηκαν για την προστασία της κυπριακής φύσης, στα πλαίσια της εκστρατείας #WeNatureCy.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο Πτηνολογικός ευελπιστεί ότι η πορεία που θα χαράξει η νέα Βουλή μέσα στα επόμενα πέντε έτη σε θέματα που αφορούν την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος θα έχει ξεκάθαρους και ειλικρινείς στόχους και γνώμονα τη διαφύλαξη της βιοποικιλότητας και την ευημερία του τόπου.

Ως εκ τούτου, ο Πτηνολογικός τονίζει την επιτακτική ανάγκη σύστασης νέας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος με περιβαλλοντικά ευαίσθητους αντιπροσώπους, οι οποίοι θα λαμβάνουν σοβαρά υπόψη και θα εξετάζουν ενδελεχώς θέματα που αφορούν την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Αυτό θα πρέπει να αντανακλάται επίσης και στο σχετικό νομοθετικό έργο το οποίο καλούνται να επιτελέσουν.

Υπενθυμίζεται ότι οι 21 βουλευτές που εξελέγησαν και υπέγραψαν το μανιφέστο του Πτηνολογικού, δεσμεύτηκαν να εργαστούν για την προώθηση της εκπαίδευσης και γνώσης γύρω από τη φύση, την προώθηση θέσεων εργασίας που σχετίζονται με τη φύση, την τήρηση και την εφαρμογή όλων των νομοθεσιών για την προστασία της φύσης, ειδικά αυτών που αφορούν στη θανάτωση μεταναστευτικών πουλιών, για τη διαχείριση όλων των περιοχών Natura 2000 και για τη μακροπρόθεσμη προστασία της Χερσονήσου του Ακάμα από οποιαδήποτε υποβάθμιση. Επίσης, δεσμεύτηκαν να εργαστούν για τη μείωση χημικών ουσιών και την ανάπτυξη της βιώσιμης γεωργίας.

Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου, ο πιο δραστήριος κυπριακός οργανισμός σε θέματα που αφορούν την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, και εθνικός εταίρος του BirdLife International, μιας οργάνωσης-ομπρέλα που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως, δεσμεύεται να παρέχει στους νέους βουλευτές την απαραίτητη στήριξη και εξειδικευμένη γνώση σε θέματα που αφορούν την προστασία της βιοποικιλότητας της Κύπρου.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy