Παίρνουν μπρος οι πωλήσεις δανείων από την Τρ. Κύπρου

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Τις πωλήσεις «κόκκινων» δανείων σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα εγκαινιάζει πρώτη η Τράπεζα Κύπρου, μετά τη νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή το 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον τύπο, οι επιστολές είναι κυρίως προς developers, σε πρώτη φάση δεν θα είναι πάνω από 50 και η αξία των δανείων είναι περίπου €20 εκατ. Με βάση τον «περί Αγοραπωλησίας Πιστωτικών Διευκολύνσεων και για Συναφή Θέματα Νόμο του 2015», μόλις ο πελάτης λάβει την επιστολή θα πρέπει να αποφασίσει σε διάστημα 45 ημερών αν θέλει να ξοφλήσει το δάνειο. Εάν δεν το ξοφλήσει, με βάση τη νομοθεσία οι πιστωτικές διευκολύνσεις από την Τράπεζα Κύπρου θα μεταφερθούν στο νέο πιστωτικό ίδρυμα.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο δικηγόρος του κινήματος κατά των εκποιήσεων Χρήστος Πουτζιουρής σημείωσε ότι το κάθε δάνειο θα πωλείται συγκεκριμένα και όχι σαν πακέτο. Πρόσθεσε ότι ο νόμος αφορά δάνεια μέχρι ενός εκατομμυρίου ευρώ ενώ θα ειδοποιούνται και οι εγγυητές. Ο κ. Πουτζιουρής κάλεσε τους πολίτες σε περίπτωση που λάβουν τέτοια επιστολή να αποταθούν σε νομικό σύμβουλο για διευθέτηση του θέματος.

Ο ΓΔ της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου ανέφερε επίσης στον ΑΣΤΡΑ ότι η ΟΕΒ επιθυμεί να διευθετούνται οι υποχρεώσεις με τέτοιο τρόπο που να μπορεί ο δανειζόμενος να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις του. Πρόσθεσε ότι όταν κλείσει ο μεγάλος κύκλος των ΜΕΔ θα οδηγήσει σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας.

Από την πλευρά του ο Πάμπης Κυρίτσης επισήμανε ότι η ΠΕΟ είναι αποφασισμένη να αγωνιστεί μέχρι το τέλος προκειμένου να μην χάσει κανένας πολίτης το σπίτι του.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy