Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης

Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο δημοφιλής ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου έζησε μέχρι 6 ετών.

Σπούδασε υποκριτική στο Central School of Speech and Drama στο Λονδίνο.

Έπαιξε σε αρκετές γνωστές σειρές, από το 1985 έως το 2013, μεταξύ των οποίων «Η ζωή του Αττίκ», «Πέτρινα χρόνια», «Η νταντά», «Λατρεμένοι μου γείτονες»¦. Παράλληλα έπαιξε και σε αρκετές ταινίες όπως «Safe Sex», «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο», «Ο Ηλίας του 16ου».

Χαρακτηριστική, ωστόσο, ήταν η φωνή του που συνόδευε πολλές παρουσιάσεις στο Mega, αλλά και διαφημίσεις.

Μία από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές, προς το τέλος της ζωής του, ήταν η ανάρτησή του με αφορμή το Gay Pride, όπου ως δηλωμένος ομοφυλόφιλος ο ίδιος, αρνούνταν να νιώσει περήφανος για τη σεξουαλική του προτίμηση -όπως δεν μπορούν να είναι κι οι ετεροφυλόφιλοι περήφανοι για τον ίδιο λόγο- καταλήγοντας πως η περηφάνια σχετίζεται με το να είναι κανείς τίμιος, καλός άνθρωπος ή καλός πατέρας. Υπενθυμίζουμε το κείμενο εκείνης της ανάρτησης.

«Την ημέρα του Gay Pride μου ζήτησαν από ραδιοφωνικό σταθμό να μιλήσω, αλλά τους είπα ότι δεν συμφωνώ. Δεν είμαι περήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος.Κανείς δεν μπορεί να είναι περήφανος για το τι κάνει στο κρεβάτι του. Είναι σαν να λες «είμαι περήφανος που έχω αυτιά». Δεν μπορείς να είσαι περήφανος επειδή είσαι θηλαστικό ή επειδή έχεις δύο αυτιά. Περήφανος μπορείς να είσαι για χίλια δύο άλλα πράγματα. Θα μου άρεσε να νιώθω περήφανος για τον εαυτό μου για κάποια ανθρώπινα χαρακτηριστικά μου. Δεν νιώθω περήφανος που είμαι gay, ούτε εσύ πρέπει να νιώθεις περήφανος που είσαι straight. Να είσαι περήφανος επειδή είσαι τίμιος, καλός άνθρωπος, ή καλός πατέρας».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy