Πέθανε ο κυπριακής καταγωγής παίκτης του NFL Γκάρο Γεπρεμιάν

Ο κυπριακής καταγωγής Γκάρο Γεπρεμιάν, παίκτης του αμερικανικού ποδοσφαίρου NFL στη δεκαετία του `70, πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 70 ετών, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικές ιστοσελίδες που επικαλούνται το Associated Press, ο Γεπρεμιάν γεννήθηκε από Αρμένιους γονείς, ενώ μετανάστευσε στις ΗΠΑ με τον αδερφό του Κρικόρ σε ηλικία 22 ετών.

Έπαιξε στην ομάδα των Miami Dolphins όταν ήταν στις δόξες της τη δεκαετία του `70, από το 1970 έως το 1978, ενώ το όνομά του συμπεριλήφθηκε στην «ομάδα της δεκαετίας του `70» από το NFL.

Ο Γεπρεμιάν πέθανε την περασμένη Παρασκευή στο νοσοκομείο Media της Πενσυλβάνια, όπως επιβεβαίωσε στο AP η σύζυγός του, Μαρίτζα.

Το 2001 ίδρυσε το Ίδρυμα Γκάρο Γιεπρεμιάν για να μαζέψει χρήματα για την έρευνα του όγκου στον εγκέφαλο, ώστε να βοηθήσει την νύφη του Debby στη μάχη της με τον καρκίνο. Η ίδια πέθανε το 2004.

Τον Μάιο του 2014 ο Γεπρεμιάν διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο που προκλήθηκε από νευροενδοκρινή όγκο. Ο όγκος αφαιρέθηκε και ο Γεπρεμιάν υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία, έως την περασμένη Παρασκευή, όταν και υπέκυψε.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy