Πιάστηκε στη Λεμεσό «Ροζ Πάνθηρας» για ληστεία με λεία κοσμήματα €1 εκ.

Συνεργάτη της περιβόητης διεθνούς σπείρας «Ροζ Πάνθηρες», εκτιμούν ότι έχουν στα χέρια τους οι Διωκτικές Αρχές, με τη σύλληψη 37χρονου Λιθουανού το γενετικό υλικό του οποίου  έχει ταυτιστεί με ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε πριν από 5 χρόνια στη Λεμεσό με λεία τιμαλφή αξίας ενός περίπου εκατομμυρίου ευρώ.

Ο 37χρονος βρέθηκε αντιμέτωπος με την Αστυνομία όταν κλήθηκε μαζί με άλλα πρόσωπα για ανάκριση σε σχέση με διάρρηξη κατοικίας που έγινε πριν λίγες μέρες στην περιοχή Γερμασόγειας όπου οι ύποπτοι φέρονται να λειτουργούν συνεργείο καθαρισμού κατοικιών και καταστημάτων.

Για τη συγκεκριμένη διάρρηξη δεν προέκυψαν οποιαδήποτε ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον τους κι ως εκ τούτου, μετά την ανάκριση και τη λήψη αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στη συνέχεια ωστόσο, με την αξιοποίηση του γενετικού υλικού που είχε ληφθεί, η Αστυνομία προχώρησε εκ νέου στη σύλληψη του 37χρονου Λιθουανού αφού τον ταύτισε με γενετικό υλικό το οποίο είχε εντοπιστεί στο χώρο του κοσμηματοπωλείου Michalis Diamond Jewellery που επίσης βρίσκεται στην περιοχή της Γερμασόγειας και το οποίο είχε γίνει στόχος ένοπλης ληστείας τον Δεκέμβριο του 2012.

Οι δράστες, τότε, που ήταν τέσσερις κατάφεραν μέσα σε λίγα λεπτά να σηκώσουν ρολόγια και άλλα κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνούσε τις 950.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο ένας εκ ων δραστών μπήκε σαν κύριος μέσα στο κατάστημα παριστάνοντας τον πελάτη και αμέσως πίσω του ακολουθήσαν οι άλλοι τρεις που φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν όπλα.

Αφού κτύπησαν και ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και δυο υπαλλήλους, με συντονισμένες ενέργειες θρυμμάτισαν τις βιτρίνες και τις άδειασαν.

Πριν εξαφανιστούν με τη λεία τους, ξανακτύπησαν τον ιδιοκτήτη ο οποίος προσπάθησε να τους ανακόψει κατορθώνοντας να τους αποσπάσει κάποια κοσμήματα αλλά και να αφαιρέσει την κουκούλα από τον ένα ληστή. Φεύγοντας οι δράστες, άφησαν πίσω τους ένα πιστόλι που όπως αποδείχτηκε ήταν ψεύτικο.

Ο 37χρονος, με βάση τα νέα δεδομένα, ανακρίθηκε εκ νέου αλλά αρνείται κάθε ανάμειξη στην ληστεία του κοσμηματοπωλείου, ισχυριζόμενος ότι ποτέ δεν πέρασε την είσοδο του εν λόγω καταστήματος.

Σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για να ζητηθεί η περαιτέρω κράτηση του.

Να σημειωθεί ότι για την ίδια ληστεία έχει ταυτιστεί με γενετικό υλικό και 40χρονος Σέρβος ο οποίος συνελήφθηκε στη Γερμανία.

Χρήστος Χαραλάμπους

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy