Πικραμένοι με την εξέλιξη στο Λιμάνι Λάρνακας οι πολίτες

Πολύ πικραμένοι με την όλη εξέλιξη με το λιμάνι της Λάρνακας είναι οι πολίτες της, δήλωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου και της επιτροπής ανάπτυξης της πόλης.

Την ίδια στιγμή κατήγγειλε ότι στο λιμάνι υπάρχουν έργα αναβάθμισης από τις εταιρείες εξόρυξης υδρογονανθράκων και εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για το γεγονός ότι προωθείται η εκβιομηχανοποίηση του λιμανιού.

Ο κ.Γεωργίου κατήγγειλε επίσης σοβαρή καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις που είχε η κυβέρνηση με την κοινοπραξία ΖΗΝΩΝ και ζήτησε εξηγήσεις για τους λόγους κατάρρευσης της προσπάθειας.

 

Η υπόσχεση της κυβέρνησης ότι το λιμάνι της Λάρνακας δεν θα γίνει βιομηχανικό ισχύει, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο γενικός διευθυντής του υπουργείου συγκοινωνιών Αλέκος Μιχαηλίδης.

Εξήγησε ότι η συμφωνία με την ΖΗΝΩΝ δεν προχώρησε καθώς η κοινοπραξία δεν διόρισε ως όφειλε, διαχειριστή λιμένων και δεν υλοποίησε άλλες προϋποθέσεις που της τέθηκαν.

Ο κ.Μιχαηλίδης υπενθύμισε ότι από το 2007 υποβλήθηκαν οι προσφορές και από το 2012 είχε επιτευχθεί συμφωνία για τη διαχειριστική επιτροπή της ΖΗΝΩΝ. Πρόσθεσε ότι οι ξένες εταιρείες που συμμετείχαν στην κοινοπραξία έφυγαν λόγω της οικονομικής κρίσης, και ότι τα πράγματα μπήκαν στο ψυγείο μέχρι το 2014 που οι τράπεζες μπορούσαν πλέον να δώσουν δάνειο.

Η κυβέρνηση, συμπλήρωσε, θα δει συμβούλους και θα ξαναξεκινήσει τη διαδικασία για την αναβάθμιση του λιμανιού της Λάρνακας.

Θλιβερή για τη Λάρνακα χαρακτήρισε τη χθεσινή μέρα κατά την οποία ανακοινώθηκε ο τερματισμός της συνεργασίας με την κοινοπραξία ΖΗΝΩΝ για το λιμάνι της πόλης, ο βουλευτής το ΔΗΣΥ Ζαχαρίας Ζαχαρίου.

Σημασία έχει, είπε, να μην χαθεί άλλος χρόνος και να συνεχιστεί η προσπάθεια για την αναβάθμιση του λιμανιού της Λάρνακας ως τουριστικού και όχι βιομηχανικού.

Ο κ.Ζαχαρίου, υπογράμμισε ότι σημασία έχει να μην χαθεί άλλος χρόνος και να προχωρήσει η ανάπτυξη του λιμανιού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy