Ποινική διερεύνηση για τα “τυφλά” Agusta

Σε ευρεία ποινική έρευνα προχωρεί ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης γύρω από τις διαδικασίες προμήθειας των πέντε ελικοπτέρων τύπου Agusta.

Ο κ. Κληρίδης, ανέφερε μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής και τους προέδρους των Επιτροπών Ελέγχου και Αμυνας, ότι υπάρχει αδίκημα, στη νομοθεσία , που αφορά θέματα παροχής πληροφόρησης προς τη Βουλή το οποίο θα διερευνηθεί.

Η έρευνα, τόνισε ο κ. Κληρίδης, δεν θα περιοριστεί στο μεμονωμένο θέμα της παροχής, ή μη, πλήρους και ενδελεχούς ενημέρωσης προς τη Βουλή των Αντιπροσπώπων.

Η Νομική Υπηρεσία, είπε, δεν θα παραλείψει να εξετάσει, το γενικότερο θέμα της ύπαρξης τυχόν υπόθεσης προς διερεύνηση, αναφορικά με ενδεχόμενη υπερτιμολόγηση της αγοράς των 5 ελικοπτέρων.

Όπως ανέφερε , δεδομένου ότι συμπληρώθηκε πολύς χρόνος από την εξέταση του θέματος στη Βουλή, το νομοθετικό σώμα δεν τίθεται θέμα να προβεί σε δικές του ενέργειες.

Την ίδια ώρα ο κ. Κληρίδης επεσήμανε ότι είναι απαράδεκτο και επιλήψιμο να γίνονται από αέρος καταγγελίες, αφήνοντας αιωρούμενα διάφορα θέματα.

Κάλεσε όσους έχουν πληροφορίες να τις καταθέτουν στις αρμόδιες αρχές και τη νομική υπηρεσία. Ας μην περιορίζονται, είπε, στο να δημοσιοποιούν διάφορες πληροφορίες από αέρος, καθώς η αστυνομία δεν θα τρέχει πίσω από τον οποιονδήποτε για να εξασφαλίσει κατάθεση.

Ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου αποστέλλει τις επόμενες ώρες στον κ. Κληρίδη επιστολή, με τις καταγγελίες του Γενικού Ελεγκτή και του λειτουργού της ελεγκτικής υπηρεσίας που αναφέρθηκε στην αγορά των ελικοπτέρων.

Κώστας Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy