Ποινική δίωξη για τον youtuber που βιντεογράφησε αστυνομικούς

Ποινική δίωξη εναντίον του Εύρου Δημητρίου  (Evros Glijin) , μετά το βιντεο που ανάρτησε στο λογαριασμό  του με αστυνομικούς οι οποίοι τον ανέκοψαν για έλεγχο.

Ο υπεύθυνος τροχαίας, Γιαννάκης Χαραλάμπους, ανέφερε ότι εναντίον του συγκεκριμένου προσώπου προχωρεί ποινική δίωξη, για οπτικογράφηση και δημοσίευση του εν λόγω βίντεο, χωρίς τη συγκατάθεση των μελών της Αστυνομίας.

Εναντίον του Εύρου Δημητρίου διερευνάται και το ποινικό αδίκημα της δημόσιας εξύβρισης.
Τα εν λόγω ποινικά αδικήματα επισύρουν ποινές φυλάκισης και προστίμου.

Ego o anthropos, den exo kati prosopiko me aftous tous astifilakes, ine ksekatharo oti mia erotisi ekana “ine erotisi? I diatagi?”
Poli apla i astifilakes (oxi astinominoi, exi diafora) den ikseran pos na apantisoun.
Ine ksekatharo oti i kivernisi didaski tus dimosious ipallilous mas na vgaloun xrimata apo tous anthropous para na prostatoun ke na ipiretoun ton anthropon, opos edosan ORKO!
Gia tes diatages tha ipaxoun xreosi €5000 i kathe diatagi.
*Kanenas anthropos den dikeoute na diataksi allon anthropo. Pigene diavase ton nomo prin 200 xronia pou tiroume akoma. Den ta vgazo apo to Mialo mu.*

I adikia ston planiti mas me exi kani na meletiso pou pigame lathos san anthropotita, ke mou emathe ena poli simantiko pragma:

Knowledge is power
Kai meson tis gnosis, ksanagenithike i pisti mesa mu sto Theo!

Elpizo na edosa ligo fos stous anthropous tis kiprou mas simera!

Esi ise i dinami!!

#commonlaw #juristiction

Posted by Evros Glijin Dimitriou on Monday, 30 January 2017

Αγγελίδης: Ανάξιο σχολιασμού το βίντεο

Η θέση της Αστυνομίας είναι ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός σε ό,τι αφορά το βίντεο που αναρτήθηκε από πολίτη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το οποίο καταγράφει τη συνομιλία του με μέλη της Αστυνομίας που τον ανέκοψαν για έλεγχο.

Σε δήλωσή του για το θέμα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι τα μέλη της έχουν ενεργήσει κάτω από συγκεκριμένες περιστάσεις και πως το όλο θέμα μελετάται.

Είπε ότι όσοι έχουν δει το βίντεο μπορούν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και πως το όλο θέμα δεν αξίζει περαιτέρω σχολιασμού.

Σε ερώτηση κατά πόσο αληθεύουν οι πληροφορίες για ποινική δίωξη εναντίον του συγκεκριμένου πολίτη, ο κ. Αγγελίδης απάντησε αρνητικά και επανέλαβε ότι τα μέλη της Αστυνομίας ενήργησαν κάτω από συγκεκριμένες περιστάσεις και στα πλαίσια του ελέγχου που διενεργεί η Τροχαία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy