Ποινική έρευνα για ενδεχόμενο στημένο διαγωνισμό στο Υπ. Υγείας, διέταξε ο Γ. Εισαγγελέας

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Τη διενέργεια ποινικής έρευνας σε σχέση με δημόσιο διαγωνισμό που προκήρυξε πρόσφατα το Υπουργείο Υγείας για τη μετάκληση ειδικών γιατρών για εξειδικευμένες καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, διέταξε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης μετά από σχετική καταγγελία του Γενικού Ελεγκτή.

Όπως αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», ο Γενικός Ελεγκτής με επιστολή του προς τον κ. Κληρίδη, αρχές Αυγούστου, ζητούσε τη διενέργεια ποινικής έρευνας στο Υπουργείο Υγείας για το ενδεχόμενο διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών προς συγκεκριμένο προσφοροδότη γιατρό, ο οποίος φαίνεται να είχε εκ των έσω ενημέρωση σχετικά με το διαγωνισμό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η γενική διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας υποχρεώθηκε να ακυρώσει τον εν λόγω διαγωνισμό στις 14/7/2017, μετά από υποδείξεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ότι όροι του (διαγωνισμού) «φωτογράφιζαν» συγκεκριμένο προσφοροδότη, που είναι το ίδιο πρόσωπο στο οποίο διέρρευσαν οι εμπιστευτικές πληροφορίες.

Πρόκειται, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, για γνωστό καρδιοχειρουργό που εργάζεται στην Ελλάδα και ο οποίος συνεργάστηκε στο παρελθόν με το υπουργείο Υγείας, παρέχοντας παρόμοιας φύσης υπηρεσίες κατόπιν μετάκλησης του από την Αθήνα και ο οποίος φαίνεται να έχει σχέση με υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Υγείας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy