Ποιος πληρώνει το ΧΥΤΥ; – Στα μαχαίρια οι δήμοι που εξυπηρετούνται

Οι δήμαρχοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας αντιδρούν στο ότι οι δήμοι της επαρχίας Λάρνακας επωφελούνται σε βάρος τους της μείωσης της πληρωμής για το ΧΥΤΥ Κόσιης.

Ο δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης δήλωσε στον Άστρα ότι οι δήμοι της επαρχίας Αμμοχώστου διεκδίκησαν και πέτυχαν την παρέμβαση του κράτους το οποίο πλήρωσε τη διαφορά που υπήρχε σε σχέση με το κόστος που ζητούσε το ΧΥΤΥ Κόσιης, ενώ οι δήμοι της επαρχίας Λάρνακας δεν έκαναν καμία κίνηση, κι όμως σήμερα απολαμβάνουν της μείωσης σε βάρος των δήμων της Αμμοχώστου που θα έπρεπε να πάρουν ολόκληρο το ποσό που κέρδισαν.

Ο κ. Πιρίλλης σημείωσε ότι η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια.

Δεν είναι μόνο οι κινητοποιήσεις των δύο δήμων της Αμμοχώστου που πέτυχαν τη μείωση αλλά ήταν και οι ενέργειες των δήμων της επαρχίας της Λάρνακας με τις επαφές που είχαν με την κυβέρνηση από την περίοδο της διακυβέρνησης Χριστόφια μέχρι σήμερα, δήλωσε ο δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης.

Επίσης, είπε, έγιναν επαφές και με την Ε.Ε. για το θέμα αυτό.

Ο κ. Ευαγγελίδης είπε ακόμη ότι για τις ενέργειες των Δήμων της επαρχίας Λάρνακας μπορούν να μιλήσουν και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υπουργός Γεωργίας, υποδεικνύοντας ότι η στάση πληρωμών δεν είναι επαναστατική πράξη αλλά πράξη που ζημιώνει τους πολίτες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy