Ποιός θυμάται τους Συνοικισμούς; Συνοικισμός Αγίου Ιωάννη (Τριφύλλια) σήμερα….

Τραγική εικόνα  αδιαφορίας και  εγκατάλειψης στην οποία άφησαν τους προσφυγικούς συνοικισμούς αποτυπώνουν φωτογραφίες απο τον Δημοτικό Σύμβουλο του ΑΚΕΛ Μάριο Κουκουμά.

Η κυβέρνηση είχε αποφάσισει  μονομερώς να αναθέσει στους Δήμους την συντήρηση των συνοικισμών, χωρίς όμως να τους δώσουν το σχετικό κονδύλι.

Την ίδια ώρα, οι διαδικασίες για εγκατάσταση ανελκυστήρων στις πολυκατοικίες των συνοικισμών κινούνται με ρυθμούς χελώνας, ενώ οι μελέτες για την στατική επάρκεια και την ασφάλεια των πολυκατοικιών βρίσκονται στις ελληνικές καλένδες.

«Εδώ και χρόνια διαπιστώθηκε η ανάγκη για λειτουργία ανελκυστήρων στις γηραιές προσφυγικές οικοδομές των συνοικισμών. Σε μία τέτοια κυβερνητική αποτυχημένη προσπάθεια είμαστε μάρτυρες εδώ και χρόνια» έγραψε στο προφιλ του ο δημοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ.

«Η ανικανότητα και αδιαφορία του κράτους είναι μνημειώδης στην περίπτωση της ενορίας του Αή Γιάννη. Όπως καταδεικνύουν και οι φωτογραφίες έχουν εγκλωβίσει τους ένοικους στις πολυκατοικίες έχοντας “αμπαρώσει” τις κεντρικές εισόδους με μισοτελιωμένες οικοδομές, σίδερα που εξέχουν, μεγάλες λακούβες γυρώ απο τις πολυκατοικίες μια μεγάλη σύνθεση κρατικής ανικανότητας.

Οι πρόσφυγες δεν είναι πολίτες 2ης κατηγορίας να διαβιώνουν με τις “ευχές” και τις κούφιες υποσχέσεις των κυβερνώντων σε επικίνδυνες περιοχές γεμάτες εστίες μολύνσεως και τρωκτικών (την αισθητική πραγματικά την αφήνω σε 2η μοιρά).»

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy