Πυρά Αναστασίας Παπαδοπούλου κατά Δίπλαρου

Απάντηση μέσων των κοινωνικών δικτύων έδωσε η ειδική σύμβουλος της Ad Hoc επιτροπής για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, Αναστασία Παπαδοπούλου, σχετικά με τις δηλώσεις του Ευθύμιου Δίπλαρου.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος σε σημερινές του δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή προχώρησε σε σοβαρές αποκαλύψεις λέγοντας συγκεκριμένα ότι σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου υπάρχουν καταγγελίες εναντίον εκπαιδευτικών για σεξουαλική παρενόχληση οι οποίοι αντί να αποπεμφθούν από την Εκπαίδευση, μετακινούνται σε άλλο σχολείο. Αναφέρθηκε σε περίπτωση που οι γονείς δεν προχώρησαν αρκετά την υπόθεση φοβούμενοι για την αντιμετώπιση του παιδιού τους αλλά και τις επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια καταγγελία στη βαθμολογία του.

Στην ανάρτηση της η Αναστασία Παπαδοπούλου ανέφερε ότι «είναι εντελώς ανεύθυνο για σκοπούς λαϊκισμού και εντυπωσιασμού να ρίχνουμε κατηγορίες και «κουβέντες» για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, ιδιαίτερα περνώντας το μήνυμα «μην καταγγείλετε γιατί δεν θα γίνει τίποτα ή θα επηρεαστεί ο βαθμός του παιδιού στο σχολείο».

Πρόσθεσε επίσης πως «όποιος γνωρίζει για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου και δεν προχωρεί σε καταγγελία στις διωκτικές αρχές είναι ένοχος ποινικού αδικήματος με έως και 15 χρόνια φυλάκιση. Ίσως κάποιοι θα έπρεπε να γνωρίζουν τις νομικές υποχρεώσεις από νόμους που και οι ίδιοι ψήφισαν και να αναλάμβαναν αυτές τις υποχρεώσεις αντί να δημιουργούν ακόμα ένα θέμα «εντυπωσιασμού» στην τηλεόραση αγνοώντας (εσκεμμένα ή μή) τις πιθανές επιπτώσεις τέτοιων μηνυμάτων στα θύματα που παρακολουθούν και σκέφτονται αν πρέπει να προχωρήσουν σε καταγγελία».

Δείτε αυτούσια την ανάρτηση της κ. Παπαδοπούλου:

«Είναι εντελώς ανεύθυνο για σκοπούς λαϊκισμού και εντυπωσιασμού να ρίχνουμε κατηγορίες και «κουβέντες» για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, ιδιαίτερα περνώντας το μήνυμα «μην καταγγείλετε γιατί δεν θα γίνει τίποτα ή θα επηρεαστεί ο βαθμός του παιδιού στο σχολείο»!!!
Εάν πράγματι έχετε τέτοιες πληροφορίες ειδικά για καταγγελίες που δεν προωθούνται από λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας τότε μία είναι η οδός. Την προφέρει ο νόμος: Όποιος γνωρίζει για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου και δεν προχωρεί σε καταγγελία στις διωκτικές αρχές είναι ένοχος ποινικού αδικήματος με έως και 15 χρόνια φυλάκιση. Ίσως κάποιοι θα έπρεπε να γνωρίζουν τις νομικές υποχρεώσεις από νόμους που και οι ίδιοι ψήφισαν και να αναλάμβαναν αυτές τις υποχρεώσεις αντί να δημιουργούν ακόμα ένα θέμα «εντυπωσιασμού» στην τηλεόραση αγνοώντας (εσκεμμένα ή μή) τις πιθανές επιπτώσεις τέτοιων μηνυμάτων στα θύματα που παρακολουθούν και σκέφτονται αν πρέπει να προχωρήσουν σε καταγγελία.
Υπήρχαν και υπάρχουν πολύ καλύτεροι και υπεύθυνοι τρόποι να αντιμετωπιστούν τέτοιες καταγγελίες εάν πράγματι το πρώτιστο μας μέλημα είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά θύματα να σπάσουν τη σιωπή τους. Αν πράγματι φυσικά αυτό είναι το πρώτιστο μας μέλημα».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy