Πυροσβεστική: Στο τελικό στάδιο η κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Βασιλικό

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες βράδυ πλησίον του τσιμεντοποιείου Βασιλικού και έθεσε σε κίνδυνο τον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της ΑΗΚ καθώς και το τερματικό αποθήκευσης καυσίμων της VVTV.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εξέφρασε την ελπίδα μέχρι αργά το απόγευμα να κατασβεστεί πλήρως η πυρκαγιά ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο αναζωπύρωσής της.

Ο Ανδρέας Κεττής έκανε λόγο για τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά λόγω των μεγάλων σωρών από παλιά ελαστικά και πασσάλους της ΑΗΚ που χρησιμοποιούνται για καύσιμη ύλη από το τσιμεντοποιείο.

Ερωτηθείς για τα αίτια της πυρκαγιάς, ο κ. Κεττής ανέφερε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού συνεχίζει τη λειτουργία της απρόσκοπτα και είναι ασφαλείς οι εργαζόμενοι ανέφερε η Εκπρόσωπος τύπου της τσιμοντοποιίας Παγώνα Λίγγου με αφορμή την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ανέφερε ότι βρίσκονται σε στενή επαφή με τις αρμόδιες αρχές για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Όπως είπε θα πρέπει να διερευνηθούν και να αξιοποιηθούν τα γεγονότα για να διαφανεί τι πήγε λάθος και να προχωρήσουν σε διορθωτικά μέτρα.

Η κ. Λίγγου σημείωσε ότι υπήρξε φύλαξη του χώρου από εταιρεία ιδιωτικής ασφάλισης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy