Στις 24/10 οι πρώτες ποινές για τον τετραπλό φόνο στην Αγία Νάπα

Την ερχόμενη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου θα επιβληθούν οι πρώτες ποινές για τον τετραπλό φόνο που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα στις 23 περασμένου Ιουνίου. Οι ποινές θα επιβληθούν στους δύο από τους έξι κατηγορούμενους που έχουν παραδεχθεί ενοχή. Αυτοί είναι ο Χαράλαμπος Ανδρέου και η Σωτηρία Νεοφύτου οι οποίοι αντιμετωπίζουν διαφορετικές κατηγορίες και συνεπώς θα δεχθούν και διαφορετικές ποινές.

Ο Ανδρέου έχει παραδεχθεί όλες τις κατηγορίες με σοβαρότερη το φόνο εκ προμελέτης εξ ου και θα καταδικασθεί σε ισόβια φυλάκιση. Ο 32χρονος είχε ενεργό ρόλο στη διάπραξη του εγκλήματος αφού ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν οι δύο δολοφόνοι ενώ είχε επίσης διευθετήσει τη διαμονή των δολοφόνων καθώς και την παράδοση σε αυτούς των όπλων.

Η Σωτηρία Νεοφύτου αντιμετωπίζει μόνο μια κατηγορία, τη συνέργεια μετά τη διάπραξη ποινικού αδικήματος, συγκεκριμένα, ότι ενώ γνώριζε ότι ο καταζητούμενος Άλεξ Μπουρέλι είχε διαπράξει φόνο εκ προμελέτης, του παρείχε βοήθεια με σκοπό να διαφύγει. Στη σημερινή δικάσιμο έγινε επίσης προγραμματισμός της δίκης που θα διεξαχθεί για τους υπόλοιπους τέσσερις κατηγορούμενους οι οποίοι δεν παραδέχθηκαν ενοχή. Η δίκη θ’ αρχίσει στις 18 Ιανουαρίου 2017 και θα συνεχιστεί τις δύο επόμενες μέρες, στις 19 και στις 20 Ιανουαρίου. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν οι Μάριος Χριστοδούλου άλλως Μπένης, Παναγιώτης Πένταφκας, Ντέγιαν Λόι και Σοφία Γρηγορίου.

Στην ανάγνωση των γεγονότων που έγινε σήμερα αναφορικά με τους Χαράλαμπο Ανδρέου και Σωτηρία Νεοφύτου αναφέρθηκε ότι η εξιχνίαση της υπόθεσης άρχισε μετά από θεληματική κατάθεση της Σωτηρίας Νεοφύτου, αρραβωνιαστικιάς του Ανδρέου. Ακολούθησε θεληματική κατάθεση του ίδιου του 32χρονου στις 30 Ιουνίου 2016 στην οποία παραδέχθηκε τα πάντα κατονομάζοντας όλους τους άλλους κατηγορουμένους.

Ο Ανδρέου παραδέχθηκε ότι από τον Μάιο του 2016 είχε δεχθεί οδηγίες να φιλοξενήσει τους δύο δράστες οι οποίοι φιλοξενήθηκαν σε διαμερίσματα ιδιοκτησίας της Σωτηρίας Νεοφύτου. Παραδέχθηκε επίσης ότι αρχικοί στόχοι ήταν ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, άλλως Αλεξούι, Ιωσήφ Ιωσήφ, άλλως Σήφης και Χρίστος Δημητρίου άλλως Τσιάκκας για τους οποίους σχεδιάστηκε σχέδιο δολοφονίας σε συγκεκριμένους χώρους στη Λευκωσία.

Το σχέδιο ματαιώθηκε λόγω ταξιδιού του Μαυρομιχάλη στην Ελλάδα, οπότε τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης του Φάνου Καλοψιδιώτη το οποίο υλοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου όταν δολοφονήθηκαν στη σκηνή και ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου, η σύζυγος του Σκεύη Χατζηευθυμίου και ο ένας δράστης Γιάνι Βόγλι. Ο Ανδρέου παραδέχθηκε ότι οδήγησε τους δύο δολοφόνους με αυτοκίνητο από τον Πρωταρά στο εστιατόριο όπου διέπραξαν το έγκλημα και στη συνέχεια διέφυγε μαζί με τον επιζήσαντα και καταζητούμενο Άλεξ Μπουρέλι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αγορεύοντας, ο συνήγορος υπεράσπισης του Ανδρέου ανέφερε σήμερα ότι δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό για τη συμμετοχή του στο έγκλημα. Ο κατηγορούμενος θα είναι βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη των συγκατηγορουμένων του.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy