Πλήγμα κατά των τζιχαντιστών στη Συρία

Εννέα τζιχαντιστές της οργάνωσης Μέτωπο αλ-Νόσρα, ανάμεσά τους τέσσερις ξένοι, σκοτώθηκαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια επιδρομής του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Εννέα μέλη του Μετώπου αλ-Νόσρα, της συριακής οργάνωσης της Αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν σήμερα στην Αντμέ, σε βομβαρδισμούς του συνασπισμού εναντίον ενός αρχηγείου της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Ανάμεσα στους νεκρούς ισλαμιστές είναι τέσσερις ξένοι. Ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς πτώματα υπάρχουν κάτω από τα ερείπια», είπε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν και πρόσθεσε ότι τρεις πύραυλοι έπληξαν τον στόχο.

Το αρχηγείο στεγαζόταν σε αρκετά σπίτια της περιοχής αυτής, κατά μήκος των συνόρων. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, τουλάχιστον έξι εκρήξεις πυραύλων κατέστρεψαν τρία σπίτια που βρίσκονταν σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από το κέντρο της πόλης.

«Υπάρχουν πολλά θύματα στις τάξεις των ισλαμιστών μαχητών. Υπήρχαν ξένοι εκεί, αλλά κυρίως Σύροι», ανέφεραν.

Η οργάνωση Μέτωπο αλ-Νόσρα αποτελεί κύριο στόχο των επιδρομών του συνασπισμού. Ο στρατιωτικός ηγέτης της και αρκετοί υπολοχαγοί του σκοτώθηκαν στα τέλη της εβδομάδας στη βορειοδυτική Συρία, όπου η οργάνωση αυτή ετοιμάζεται να συγκροτήσει τζιχαντιστικό “εμιράτο”.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ο Αμπου Χαμάμ αλ-Σάμι ή αλ-Φαρούκ αλ-Σούρι, βετεράνος του πολέμου στο Αφγανιστάν, υπέκυψε την Πέμπτη στα τραύματά του τα οποία «πιθανόν» προκλήθηκαν κατά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του συνασπισμού εναντίον ενός αρχηγείου του Μετώπου αλ-Νόσρα στην επαρχία Ιντλίμπ στις 27 Φεβρουαρίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy