Πλειστηριασμός κατοικίας: Δεν έγινε καμία προσφορά

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής σε χώρο στην Λεωφόρο Μακαρίου ΙΙΙ στην Λακατάμεια πλειστηριασμός από την Ελληνική Τράπεζα, που αφορά κατοικία στα Λατσιά, η οποία ανήκει σε μονογονεϊκή οικογένεια.

Πρόκειται για την πρώτη και κύρια κατοικία μονογονεϊκής οικογένειας με ένα ανήλικο παιδί, το συνολικό εμβαδόν της οποίας ανέρχεται στα 460 τ.μ.

Η εκτιμημένη αξία της κατοικίας ανέρχεται στις 600 χιλιάδες ευρώ, ενώ η τράπεζα προχώρησε στον πλειστηριασμό με επιφυλαχθείσα τιμή τις 400 χιλιάδες ευρώ.

Ωστόσο, κατά τον πλειστηριασμό, ο οποίος κράτησε μια ώρα,  δεν έγινε οποιαδήποτε προσφορά για αγορά της κατοικίας.

Έξω από τον χώρο, όπου γινόταν ο πλειστηριασμός, συγκεντρώθηκαν αρκετοί πολίτες καθώς και μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Μονογονιών και του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις, με σκοπό να τον αποτρέψουν, ενώ κρατούσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν “Κύπρος – Δίχως Εκποιήσεις”.

Μιλώντας το μεσημέρι στον Άστρα η σύμβουλος αφερεγγυότητας και δικηγόρος Αργεντούλα Ιωάννου, δεν εμφανίστηκε οποιοσδήποτε προσφοροδότης στον πλειστηριασμό και ούτε υπήρξε καθορισμός νέας ημερομηνίας πλειστηριασμού από την τράπεζα.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι ενδεχομένως η κινητοποίηση του Κινήματος κατά των Εκποιήσεων να απέτρεψε κόσμο να συμμετάσχει στη διαδικασία εκποίησης.

Ωστόσο, η κ. Ιωάννου υπέδειξε ότι το ζήτημα δεν έληξε διότι η τράπεζα, όπως υπενθύμισε, δικαιούται να επανέλθει στους 3 μήνες με πλειστηριασμό στο 80% της αξίας του ενυπόθηκου ακινήτου και στον ένα χρόνο στο 50% αξίας του.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy