Πλουσιότεροι κατά $100 δισ. το 2016 οι Ρώσοι ολιγάρχες

Κατά $100 δισεκατομμύρια πλουσιότεροι έγιναν το 2015, σε σύγκριση με το 2015, οι 200 ​​πιο πλούσιοι Ρώσοι, σύμφωνα με το ρωσικό περιοδικό “Forbes” που καταρτίζει τον κατάλογο με τους πιο πλούσιους Ρώσους, αποδίδοντας το αποτέλεσμα αυτό στις αυξανόμενες τιμές των εμπορευμάτων.

Η συνολική περιουσία των 200 πλουσιότερων πολιτών της Ρωσίας εκτιμάται σε $460 δισεκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση κατά $100 δισ. από το 2016, ενώ ο αριθμός των Ρώσων δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε από 77 σε 96 άτομα μετά τη μείωση που παρουσίασε πέρσι.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας είναι ο Leonid Mikhelson, ο οποίος κατέχει ποσοστό στις εταιρίες ενέργειας Novatek και Sibur και η περιουσία του ανέρχεται στα $18,4 δισ.

Τον ακολουθεί ο Alexei Mordashov, ιδιοκτήτης της Severstal, και ο Vladimir Lisin, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας κατασκευής χάλυβα NMLK.

Οι ρωσικές αγορές ανέκαμψαν τους τελευταίους μήνες μετά τις απώλειες των προηγούμενων ετών.

Η ενίσχυση του ρωσικού νομίσματος και η ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου συνέβαλαν επίσης στην αύξηση της περιουσίας των πλουσιότερων Ρώσων.

Στην κατάταξη βρίσκονται μόνο τρεις γυναίκες. Ωστόσο, οι περισσότεροι Ρώσοι δεν ωφελήθηκαν από την ανάκαμψη των αγορών, με κρατικές στατιστικές που δημοσιοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα, να υποδεικνύουν ότι τα πραγματικά κέρδη των νοικοκυριών μειώθηκαν κατά 2,5% ετησίως. Η αγοραστική δύναμη των απλών Ρώσων πολιτών μειώθηκε επίσης το 2015 και το 2016.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy