ΠΟΑ: Απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας

Ο Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων (ΠΟΑ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη, «θεωρεί απαράδεκτες και προκλητικές τις δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας Νίκου Κουγιάλη, ότι δήθεν ο ΠΟΑ αντιστρατεύεται τα συμφέροντα της κατοχύρωσης του χαλουμιού, και ότι ο ίδιος δεν θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα τεσσάρων – πέντε τυροκομείων».
 
Ο Οργανισμός προσθέτει ότι τόσο ο ΠΟΑ όσο και ο Σύνδεσμος Τυροκόμων Κύπρου προσπαθούν εδώ και πέντε χρόνια να αποτρέψουν όχι την κατοχύρωση του χαλουμιού αλλά την κακή κατοχύρωσή του, όπως την προωθεί ο Υπουργός Γεωργίας.
 
Ο Οργανισμός αναφέρει περαιτέρω ότι πέραν των διαχρονικών προσκλήσεων του, προς τον Υπουργό Γεωργίας για δημόσια συζήτηση του θέματος, τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις που όφειλε ως Υπουργός Γεωργίας να είναι παρών και να δώσει απαντήσεις, προτίμησε να φυγομαχήσει και να μονολογήσει στις κάμερες από το γραφείο του, παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη, αφού αδυνατεί να αρθρώσει τεκμηριωμένο λόγο και να παρέχει πειστικές απαντήσεις.
 
Στη συνέχεια αναφέρεται από τον Οργανισμό πως πέραν των πιο πάνω ενδεικτικών περιπτώσεων, ο Υπουργός Γεωργίας αποφεύγει επιμελώς και συστηματικά να απαντά σε επιστολές που του αποστέλλονται σχετικά με τον φάκελο του χαλουμιού.

Ο Οργανισμός  καλεί τον Υπουργό Γεωργίας να του δώσει στοιχεία και/ή πληροφορίες αναφορικά με το κατά πόσον υπάρχουν φυλές αιγών και προβάτων οι οποίες είναι ανάμικτες σε φάρμες αιγοπροβατοτρόφων και οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται στον φάκελο του χαλουμιού, ώστε να καταστεί σαφές από ποιες κτηνοτροφικές μονάδες παράγεται γάλα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή χαλουμιού και στοιχεία / πληροφορίες σε σχέση με την επάρκεια ντόπιων ζωοτροφών, ώστε να ικανοποιούνται οι διατροφικές ανάγκες των ζώων στην Κύπρο, όπως προνοείται στο φάκελο του χαλουμιού.

Καλούμε επίσης τον Υπουργό Γεωργίας να μας απαντήσει κατά πόσο αμφισβητεί ότι με την κατοχύρωση του χαλουμιού, όπως την προωθεί ο ίδιος, θα υπάρξουν τα πιο κάτω προβλήματα και να τεκμηριώσει την θέση του, προστίθεται.
 
Ο Οργανισμός ζητά από τον Υπουργό να απαντήσει σε σειρά θέσεων σε σχέση με τα προβλήματα που θα προκύψουν στις εξαγωγές και την οικονομία γενικότερα, προσθέτοντας ότι δεν είναι οι Αγελαδοτρόφοι ούτε οι Τυροκόμοι της Κύπρου που σαμποτάρουν το χαλούμι, αλλά “είναι ο ίδιος ο Υπουργός που θεληματικά ή άθελά του σαμποτάρει το πρώτο εξαγώγιμο γεωργοκτηνοτροφικό προϊόν της Κύπρου με προοπτικές τεράστιας ανάπτυξης”.
 
Οι Αγελαδοτρόφοι και οι Τυροκόμοι της Κύπρου εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους τα οποία είναι απόλυτα ταυτισμένα και συνυφασμένα με αυτά της εθνικής οικονομίας συνεχίζει ο Οργανισμός και διερωτάται “ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετεί ο κ. Κουγιάλης”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy