«Πόλεμος» μεταξύ ελεγκτών-λογιστών και στη μέση η Γ. Λογίστρια

Καταγγελίες για «όψιμη στοχευμένη εκστρατεία» κατά μη μελών του ΣΕΛΚ

Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ των ελεγκτών λογιστών, με τη Γενική Λογίστρια Ρέα Γεωργίου να βρίσκεται σε ρόλο… διαιτητή.

Μετά την αλλαγή της νομοθεσίας ο νεοσύστατος Σύνδεσμος Ορκωτών Λογιστών Κύπρου (ΣΟΕΛΚ) υπέβαλε αίτηση στην Αρχή Δημόσιας Εποπτείας Ελεγκτικού Επαγγέλματος (ΑΔΕΕλΕπ). Ωστόσο, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΣΟΕΛΚ Ελευθέριος Τρίαρος με επιστολή του προς τη Βουλή, αντί απάντησης τα μέλη του Συνδέσμου εισέπραξαν εκστρατεία ελέγχων αλλά και δυσμενή διάκριση, αφού ως μη μέλη του ΣΕΛΚ καλούνται να πληρώσουν ετήσια συνεισφορά ύψους 565 ευρώ, την ίδια ώρα που η συνεισφορά των μελών του ΣΕΛΚ ανέρχεται μόλις στα 35 ευρώ.

Μάλιστα ο ΣΟΕΛΚ κατέθεσε στη Βουλή επιστολή την οποία απέστειλε ο δικηγόρος του Συνδέσμου (Αλέκος Μαρκίδης) προς τη Γενική Λογίστρια, στην οποία κάνει λόγο για «όψιμη στοχευμένη εκστρατεία ελέγχου κατά των μη μελών του ΣΕΛΚ».

Στην επιστολή του ο Αλ. Μαρκίδης υποστηρίζει ότι η Γενική Λογίστρια ουδέποτε άσκησε οποιονδήποτε έλεγχο επί μελών του ΣΕΛΚ και/ή του τρόπου λειτουργίας του ΣΕΛΚ, προσθέτοντας ότι η «τακτική να γίνονται (έλεγχοι) μόνον επί μη μελών του ΣΕΛΚ κάθε άλλο παρά αποτελεί δείγμα ισότιμης αντιμετώπισης».

Ο Αλ. Μαρκίδης καλεί τη Ρ. Γεωργίου να αποφασίσει το συντομότερο επί της αίτησης του ΣΟΕΛΚ, να αναστείλει τους ελέγχους των μελών του Συνδέσμου μέχρι την ολοκλήρωση της εξέτασης της αίτησής τους και να επανεξετάσει το ύψος της συνεισφοράς των μη μελών του ΣΕΛΚ, ώστε να μειωθεί στα επίπεδα που πληρώνουν τα μέλη του.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy