Πόλεμος μεταξύ συντεχνίας και Αρχής Λιμένων

Ανακοίνωση εξέδωσε η Συντεχνία της Αρχής Λιμένων (ΣΥΑΛΚ) για να απαντήσει σε ανακοίνωση της Αρχής Λιμένων η οποία, όπως αναφέρει, καταφέρεται εναντίον του Προέδρου της Συντεχνίας κ. Πάτσαλου με στόχο να πλήξει το όνομά του.

Στην ανακοίνωση της ΣΥΑΛΚ αναφέρεται ότι έγιναν πολλές φορές καταγγελίες για διάφορους χειρισμούς της Αρχής και “ήταν ένας από τους λόγους που ο κ. Πάτσαλος δέχτηκε τόσο μεγάλο διωγμό από το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο και γενική διεύθυνση του οργανισμού, διωγμό που φαίνεται και από την απόφαση στην πρώτη έρευνα, όπου το πόρισμα του ανεξάρτητου ερευνώντα λειτουργού, έδειχνε το λιγότερο μερίδιο ευθύνης προς τον κ. Πάτσαλο αλλά αντ’ αυτού το συμβούλιο τιμώρησε μόνο αυτόν, ενώ τους άμεσα εμπλεκόμενους, τους επιβράβευσε δίνοντας τους μέχρι και προαγωγές”.

Η ΣΥΑΛΚ κάνει λόγο για διωγμό του κ. Πάτσαλου από το νυν Διοικητικό Συμβούλιο, αφού “προσπαθώντας να δώσει αξία στον οργανισμό για να κερδίσει περισσότερα το κράτος σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης του, κατάγγελλε συμφωνίες και πράξεις που μείωναν την αξία του αλλά παράλληλα θίγονταν συμφέροντα κάποιων τρίτων”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΔΣ “αντί να βλέπει το συμφέρον του οργανισμού και του κράτους, ευνοεί τα συμφέροντα των τρίτων με αποτέλεσμα να μην καλοβλέπει τις ενέργειες του προέδρου της συντεχνίας”.

Αυτά τα συμφέροντα, υποστηρίζει, “θίγονται και στην περίπτωση των ιδιωτικοποιήσεων αφού η συντεχνία μας, ζήτησε όπως σε περίπτωση που οι ιδιωτικοποιήσεις δεν αποτραπούν να δοθεί η δυνατότητα για “εκ των έσω“ αγοράς των υπηρεσιών από τους υπαλλήλους με την συμμετοχή ακόμη και του κράτους εάν το επιθυμεί έτσι ώστε να διαφυλαχθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων”.

“Καλούμε την Αρχή Λιμένων αντί να αφήνει στην κρίση του Κυπριακού λαού αν είναι ηθικό ο προϊστάμενος του Λογιστηρίου να είναι και αξιωματούχος της συντεχνίας, να απαντήσει του Κυπριακού λαού τι έκανε για όλες αυτές τις καταγγελίες και να μην κρύβεται πίσω από τον διορισμό ερευνώντα λειτουργού και να σχολιάσει τα όσα καταγγέλλονται”, αναφέρει η ΣΥΑΛΚ.

Καλεί ακόμη την Αρχή να απαντήσει στο λαό “γιατί πάρθηκε απόφαση για ανέγερση αίθουσας επιβατών στο Λιμάνι Λεμεσού και τώρα κρίνεται ασύμφορη, ας απαντήσει γιατί δόθηκαν υπηρεσίες και χώροι στο Βασιλικό χωρίς προσφορές, γιατί δεν διέταξε έρευνα στις κατηγορίες εναντίων του πρώην Γενικού Διευθυντή και για ποιους λόγους ακυρώθηκαν δύο φορές οι προσφορές για πλοηγίδες και τώρα ‘’τρέχει’’ για αγορά έστω μεταχειρισμένης”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy