Πολύ κοντά στην εξιχνίαση του φονικού της Αγίας Νάπας οι ανακριτές

 Ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε ότι ενόσω συνεχίζεται το ανακριτικό έργο δεν θα ήταν σωστό να σχολιάσει καθοιονδήποτε τρόπο, οποιανδήποτε πτυχή του θέματος γιατί αυτό δυνατόν να δημιουργούσε προβλήματα σε μελλοντική δικαστική διαδικασία.

Ανέφερε ωστόσο ότι από την πρώτη στιγμή, το ανακριτικό έργο ανέλαβε κατόπιν οδηγιών του, το Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, σε συνεργασία βεβαίως με άλλες συναρμόδιες Υπηρεσίες της Αστυνομίας, με τους όρους εντολής να είναι σαφείς, και να προστάζουν διερεύνηση του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και προσαγωγή των δραστών ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Σήμερα 1.7.2016, οκτώ (8) μόνο μέρες μετά, έχουν συλληφθεί πέραν των δύο που είχαν συλληφθεί στις 27.6.2016, ακόμα τέσσερα (4) πρόσωπα, τα οποία φαίνεται ότι εμπλέκονται στο υπό αναφορά έγκλημα» δήλωσε και συνεχάρη θερμά τον Αστυνομικό Διευθυντή, το Βοηθό Διευθυντή και τους ανακριτές του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια, για τον επαγγελματισμό, τη μεθοδικότητα, την υπομονή και επιμονή αλλά και την αφοσίωση που επέδειξαν και επιδεικνύουν για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Επεσήαμνε επίσης ότι «όντως στην υπό διερεύνηση υπόθεση, υπάρχουν πτυχές που δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά τα οποία πρέπει και θα απαντηθούν μέσα σε συνθήκες πλήρους διαφάνειας», υποδεικνύοντας πως αυτό αναμένεται ότι θα γίνει με την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου και θα ληφθούν εκεί και όπου χρειάζεται ανάλογες αποφάσεις ή/και μέτρα.

Σε ερώτηση αν η Αστυνομία είναι κοντά στην πλήρη εξιχνίαση του εγκλήματος και σε παρατήρηση της δημοσιογράφου ότι η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι η Αστυνομία είτε είναι απρόθυμη είτε δεν μπορεί να φτάσει στους ηθικούς αυτουργούς ο κ. Χρυσοστόμου είπε ότι δεν θα μπει καν στη διαδικασία να σχολιάσει τα περί απροθυμία και τόνισε ότι η Αστυνομία καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες για εξιχνίαση του φονικού. «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε ότι έχουμε διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση» πρόσθεσε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy