«Πολιτικό λάθο η αποχή ΔΗΣΥ στην πρόταση ΕΛΑΜ για το Ενωτικό»

Ψυχραιμία και πραγματισμό ζητά για το κυπριακό ο Αβέρωφ Νεοφύτου και προσθέτει ότι ακόμη υπάρχει ελπίδα αλλά δεν παίζουμε μόνοι μας.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι κάποιοι βρίζουν από το πρωί μέχρι τη νύκτα τα Η.Ε, την Ε.Ε και τον διεθνή παράγοντα, που είναι τα μόνα όπλα που έχουμε στην διάθεση μας για να λυθεί το κυπριακό.

Αναφερόμενος στην επιστολή Κοτζιά προς τον Γ.Γ του ΟΗΕ με την οποία καταγγέλλει τον Έσπεν Μπάρθ Έιντε, είπε ότι δεν θα την σχολιάσει γιατί δεν την έχει δει και πρόσθεσε ότι είναι δικαίωμα του κάθε αξιωματούχου να στέλνει την οποιαδήποτε επιστολή.

Τόνισε ωστόσο ότι αν θέλουμε να φύγει ο κύριος Έιντε τότε θα πρέπει να έχουμε το θάρρος επίσημα να τεθεί αυτό το θέμα.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι είμαστε υπερδύναμη και να κάνουμε κλεφτοπόλεμο.

Είπε επίσης ότι ο Μουσταφά Ακκιντζί και η τουρκική πλευρά ξεπέρασαν τα όρια και κακώς έκαναν αυτό τον πολιτικό πόλεμο με αφορμή τον γιορτασμό για την επέτειο του ενωτικού δημοψηφίσματος.

Αναφερόμενος στην διαπίστωση του τουρκοκύπριου ηγέτη ότι ο χρόνος εξαντλείται, ο κύριος Νεοφύτου δήλωσε χαρακτηριστικά: Καλημέρα Μουσταφά.

O Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε ότι κάποιοι έχουν φιλοδοξίες και προσωπικές ατζέντες και αντί να δώσουν την μάχη για επανένωση της Κύπρου ξεκίνησαν την κούρσα για το ποιος θα κάτσει στην καρέκλα μιας μοιρασμένης πατρίδας.

Λάθος η αποχή ΔΗΣΥ στην πρόταση ΕΛΑΜ για το “Ενωτικό”

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου παραδέχθηκε ότι ήταν πολιτικό λάθος η αποχή του ΔΗΣΥ στην τροπολογία του ΕΛΑΜ για το ενωτικό δημοψήφισμα, ενώ την ιδια ώρα αφήνει αιχμές για την απόφαση του Προέδρου να κάνει αναφορά στο Ανώτατο.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι το κόμμα του προχώρησε και διόρθωσε αυτό το πολιτικό λάθος.

Πρόσθεσε ότι ο κύριος Αναστασιάδης είχε την επιλογή είτε να αναπέμψει τον νόμο στην Βουλή, είτε με πολιτικά κριτήρια να αποφασίσει ότι θα τον υπογράψει.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πάντως ότι είναι σεβαστό το γεγονός ότι ο Πρόεδρος επέλεξε να κάνει αναφορά στο Ανώτατο αφού ο Γενικός Εισαγγελέας κάνει λόγο για πιθανή αντισυνταγματικότητα.ή αντισυνταγματικότητα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy