Πολύτιμο τρίποντο για ΑΠΟΕΛ

«Έσπασε» και την παράδοση, αλλά το (πολύ) πιο σημαντικό είναι ότι έμεινε ζωντανό στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου. Για πρώτη φορά το ΑΠΟΕΛ νίκησε μέσα στην «Αρένα» την ΑΕΚ και έτσι ο τίτλος θα κριθεί στο μεγάλο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής ανάμεσα στους «γαλαζοκίτρινους» και στον Απόλλωνα (ο οποίος νίκησε την Ανόρθωση και κράτησε το προβάδισμα δύο βαθμών). Το ΑΠΟΕΛ νίκησε με σκορ 3-1.
Σε γενικές γραμμές η νίκη του ΑΠΟΕΛ ήταν δίκαιη, αφού σκόραρε στην αρχή και των δύο ημιχρόνων και είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τη στιγμή που μείωσε σε 1-2, αλλά στο τέλος δεν απέφυγε την ήττα. Ήταν φανερό και από την ενδεκάδα την οποία παρέταξε ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ ότι στην ΑΕΚ η προσοχή ήταν στραμμένη στον επαναληπτικό κυπέλλου της Τετάρτης με το ΑΠΟΕΛ.

Απαράδεκτος ο Μοράις στο δεύτερο και τρίτο τέρμα που πέτυχε το ΑΠΟΕΛ καθώς προκαλούσε τους φίλους της ΑΕΚ στην κερκίδα. Σα αξιοσημείωτα ότι και στις δύο περιπτώσεις πέρασε απαρατήρητος από το διαιτητικό τρίο αλλά και τον 4ο διαιτητή.

ΑΕΚ: Πάμπλο, Σόρια, Τρουγιόλς, Μοϊσόφ (35’ Καταλά), Τομάς, Λαμπάν, Μαλόκου (58’ Τέτε), Νέλσον, Πάνκοφ, Ρουσιάς, Φλοριάν (69’ Γιάννου)
ΑΠΟΕΛ: Πέρεθ, Νσούε, Καρλάο, Πολιάκοφ, Λάγο, Μοράις (89’ Φαρίας), Ζαχίντ (82’ Ντε Καμάργκο), Σόουζα, Βούρος, Σάλαϊ, Ποτέ (71’ Ντελατόρε)
Σκόρερ: 60’ Τομάς/ 11’ (πεν.) Μοράις, 50’ Σάλαϊ, 78’ Ζαχίντ
Κίτρινες: Τρουγιόλς, Μοϊσόφ, Τομάς, Σόρια/ Καρλάο, Σάλαϊ, Λάγο
Κόκκινες:
Διαιτητές: Γιώργος Νικολάου (Ιωάννης Λαζάρου, Παύλος Γεωργίου)

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy