Πολλές υποσχέσεις για τους εμπρησμούς και μία σύλληψη

Υποσχέσεις για το ζήτημα των εμπρησμών οχημάτων στελεχών της Υπηρεσίας των Κεντρικών Φυλακών φαίνεται να πήραν οι δεσμοφύλακες, οι οποίοι μπροστά στο νέο περιστατικό εμπρησμού οχήματος συναδέλφων τους πήραν την απόφαση και κατήλθαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο εργασίας τους.

Φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες της ”Χ”, ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης συζητά το αίτημά τους για αποζημίωση των σωφρονιστικών υπαλλήλων, στην περίπτωση που τα οχήματά τους έγιναν παρανάλωμα του πυρός από υποθέσεις που συνδέονται με το χώρο εργασίας τους.

Ο επικεφαλής της κλαδικής των Δεσμοφυλάκων, Σωτήρης Δαλίτης, δήλωσε χτες στον «Άστρα» ότι με τη στάση εργασίας τους οι δεσμοφύλακες θέλησαν να στείλουν το μήνυμα στην Αστυνομία και τα αρμόδια σώματα ότι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ασφάλεια του προσωπικού των φυλακών. Μετά το προηγούμενο επεισόδιο που έγινε πριν από έξι μήνες, είπε, έστειλαν συγκεκριμένες γραπτές εισηγήσεις στον αρχηγό της Αστυνομίας και ακόμη αναμένουν απαντήσεις.

Ο κ. Δαλίτης τόνισε ότι παρ’ όλο που τα τελευταία 2 χρόνια έγιναν 20 επιθέσεις εναντίον δεσμοφυλάκων, ουδέν μέτρο λαμβάνεται από τους αρμόδιους. Ο ίδιος έστρεψε τα πυρά του κατά της Αστυνομίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Πρόσθεσε ότι θα ζητήσουν συνάντηση με τον αρχηγό της Αστυνομίας για να αποφασίσουν για μια σειρά μέτρων που ενδέχεται να λάβουν.

Οι δηλώσεις του κ. Δαλίτη δεν έμειναν ασχολίαστες από το Αρχηγείο Αστυνομίας, καθώς ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Δύναμης, Στέλιος Στυλιανού, υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση εστάλησαν επιστολές προς τον Αρχηγό Αστυνομίας απευθείας από τον Κλάδο Δεσμοφυλάκων, σε σχέση με κακόβουλες ενέργειες που γίνονται εναντίον τους.

Επιστολές επί του θέματος εστάλησαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως και απαντήθηκαν ανέφερεσε διάστημα ημερών. Καταδικάζοντας τις ενέργειες εμπρησμών, σε οχήματα προσωπικού των φυλακών, ανέφερε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για την εξιχνίαση των υποθέσεων αυτών.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού, σε διεθνές επίπεδο, οι στατιστικές όσον αφορά το ποσοστό εξιχνίασης εμπρησμών είναι πολύ χαμηλές γιατί συνήθως καταστρέφονται όλα, ή πολλά από τα τεκμήρια, κάτι που καθιστά δύσκολη την εξιχνίασή τους.

Παρ’ όλα αυτά, η Αστυνομία, δήλωσε ο κ. Στυλιανού, χθες προχώρησε στη σύλληψη συγκεκριμένου προσώπου με βάση μαρτυρία που δημιουργεί εύλογη υποψία ότι πιθανό να ενέχεται στην πρόσφατη υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτων δύο δεσμοφυλάκων.

Κώστας Α. Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy