Πολλοί οι ρ/φ σταθμοί για να χωρέσουν στις συχνότητες

Παρά το γεγονός ότι σημειώθηκε μικρή πρόοδος, εντούτοις το έργο της Τεχνικής Επιτροπής για τις ραδιοφωνικές συχνότητες συνεχίζει να είναι δύσκολο τεχνικά λόγω της ύπαρξης μεγάλου αριθμού ραδιοφωνικών σταθμών και στις δύο πλευρές και μικρότερου αριθμού συχνοτήτων, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από έγκυρες πηγές.

Το έργο της Επιτροπής για αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε ό,τι αφορά τις παρεμβολές στις αεροπορικές επικοινωνίες, φαίνεται να επιδεικνύεται διάθεση, και από τις δύο πλευρές, διόρθωσης της κατάστασης στις περιπτώσεις που επισημαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα.

Στα πλαίσια του έργου της Επιτροπής συζητούνται πρακτικά προβλήματα που προκύπτουν και τρόποι επίλυσής τους.

«Υπήρξε μια μικρή πρόοδο σε ό,τι αφορά τους ραδιοφωνικούς σταθμούς γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί σταθμοί και από τις δύο πλευρές και δεν υπάρχουν ελεύθερες ραδιοσυχνότητες και υπάρχουν διάφορες παρεμβολές», σημειώνουν.

Η προσπάθεια είναι με τεχνικούς τρόπους είτε να υποδειχθεί στην άλλη πλευρά όταν ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται είναι κάπως πεπαλαιωμένος και θα πρέπει να αλλαχθεί ή να επιλυθεί το πρόβλημα με διάφορες άλλες τεχνικές κινήσεις, όπως με περιορισμό του εύρους του καναλιού.

«Υπήρξε σε δύο – τρεις περιπτώσεις μια βελτίωση αλλά γενικά η κατάσταση είναι δύσκολη γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί ενώ οι συχνότητες είναι περιορισμένες», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται «κάνοντας ταυτόχρονα και διάφορες μετρήσεις για να αποτυπώνεται και στο χαρτί η πραγματική κατάσταση».

Η Επιτροπή αναμένεται να συναντηθεί ξανά εντός Σεπτεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά παρεμβολές που γίνονται στις αεροπορικές επικοινωνίες, οι οποίες προέρχονται και πάλι από ραδιοφωνικούς σταθμούς, που δεν διαθέτουν καινούριο εξοπλισμό, διαπιστώνεται ότι από πλευράς Τ/κ γίνονται κάποιες ενέργειες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που δημιουργείται, και με τον ίδιο τρόπο, από πλευράς Ε/κ εξετάζονται παρόμοια προβλήματα που θέτει η τ/κ πλευρά.

Υπάρχει ο δίαυλος επικοινωνίας, είπαν στο ΚΥΠΕ οι ίδιες πηγές, εξηγώντας ότι τα προβλήματα που προκύπτουν στην κάθε πλευρά κοινοποιούνται και ο κάθε ένας προσπαθεί από τη δική του πλευρά να εξετάσει ποια λύση μπορεί να δώσει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy