Πορεία διαμαρτυρίας ΠΕΟ για εργατικά ατυχήματα

Το Γ.Σ. της ΠΕΟ πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη 17 Μαίου 2018 η ώρα 2.00μ.μ. πορεία διαμαρτυρίας για την δραματική αύξηση στα εργατικά ατυχήματα με αφορμή ακόμα ένα εργατικό ατύχημα που στοίχισε τη ζωή σε μια νέα εργαζόμενη.
Η ΠΕΟ τονίζει επισημαίνει πως “τα τελευταία χρόνια τα εργατικά ατυχήματα έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που έχουν καταντήσει μάστιγα. Από το 2013 μέχρι το τέλος του 2017 η αύξηση του αριθμού των εργατικών ατυχημάτων ήταν 34%.”
“Αυτό μας δείχνει ότι οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση ,μείωσαν την λήψη μέτρων προστασίας των εργοδοτουμένων τους”, συμπληρώνει, για να προσθέσει πως “οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα μετά την εργασία τους να επιστρέφουν στις οικογένειες τους υγιής, με ασφάλεια και αρτιμελής.”
“Kαλούμε την κυβέρνηση να στελεχώσει κατάλληλα το αρμόδιο κυβερνητικό τμήμα ώστε να μπορεί να εκτελεί τον εποπτικό του ρόλο για την εφαρμογή της νομοθεσίας. Το Υπουργείο Εργασίας οφείλει ως το αρμόδιο υπουργείο, επιφορτισμένο με το καθήκον της εφαρμογής της νομοθεσίας, με αποφασιστικότητα να πατάξει την παρανομία και την ανευθυνότητα μερίδας εργοδοτών που βάζουν το κέρδος πάνω από την ζωή και αρτιμέλεια των εργαζομένων”, καταλήγει.
Η πορεία θα ξεκινήσει από το οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία, η ώρα 2.00μμ και θα κατευθυνθεί στο Υπουργείο Εργασίας, μέσω των οδών Πινδάρου, Μακαρίου και Ευαγόρου, όπου και θα επιδοθεί ψήφισμα.
Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy