Πόρισμα για την κούκλα «ασθενή» και για αυθαίρετες παραπομπές ασθενών σε ιδιώτες

Παραβιάσεις της κρατικής σύμβασης με τέσσερα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, αχρείαστες και αυθαίρετες παραπομπές ασθενών από την Εντατική Μονάδα του Γ. Νοσοκομείου Λευκωσίας σε ιδιώτες, ενόσω υπήρχαν άδειες κλίνες, καθυστερήσεις στις επιστροφές ασθενών που εκτόξευαν τη δημόσια δαπάνη, παντελής απουσία επιτόπιας παρακολούθησης, και μη τήρηση εντύπων, προκύπτουν, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η «Σημερινή», βάσει πορίσματος Διοικητικής έρευνας που διεκπεραίωσε η Διεύθυνση Ελέγχου του Υπουργείου Υγείας.

Η Διοικητική έρευνα, που ολοκληρώθηκε και υποβλήθηκε στον αρμόδιο Υπουργό, στις 13 Ιανουαρίου 2017, επιβεβαιώνει και ενισχύει με επιπρόσθετα στοιχεία και μαρτυρίες τα συμπεράσματα έρευνας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, όπως τα αποκάλυψε η εφημερίδα μας με σειρά ρεπορτάζ, στη βάση επίσημων εγγράφων και επιστολών, τον Μάιο του 2016.

Ξάπλωνε η κούκλα σε κρεββάτι, ενώ υπήρχε πρόβλημα πληρότητας

Από τα αξιοσημείωτα των τότε αποκαλύψεών, ήταν και η διαπίστωση του Υπουργείου Υγείας, ότι σε ένα από τα 17 κρεβάτια της Εντατικής «ξάπλωνε» μια «κούκλα» ή ένα πρόπλασμα εκπαίδευσης, κατά τον ιατρικό της όρο, παρόλο που υπήρχε, υποτίθεται, πρόβλημα πληρότητας. Η κούκλα – ασθενής εν τέλει απομακρύνθηκε με οδηγία της Γενικής Διευθύντριας και σήμερα «ξαπλώνει» στην αποθήκη του νοσοκομείου.

Ζητείται πειθαρχική έρευνα

Πλέον έχει ολοκληρωθεί και η Διοικητική έρευνα του Υπουργείου Υγείας. Στις 6 του τρέχοντος μηνός, το Υπουργείο απέστειλε το πόρισμα στην Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία απάντησε με «κατεπείγουσα» επιστολή, την περασμένη Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου.

Με την επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα και τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, ο Διευθυντής Τεχνικού Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Χασαπόπουλος, εισηγείται στον Υπουργό Υγείας τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας, καθώς με βάση το πόρισμα της Διοικητικής έρευνας, προκύπτει ενδεχόμενη διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων από τον Βοηθό Διευθυντή της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, καθώς και από τη Συντονίστρια της κρατικής σύμβασης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy