Πορτογαλία: 5 πύρινα μέτωπα απέναντι σε 1.600 πυροσβέστες

Πέντε μεγάλες πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στην Πορτογαλία όπου συνολικά επιχειρούν 1632 πυροσβέστες με 472 οχήματα, στις κατά τόπους εστίες .

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή Ριμπέιρα ντα Πένα, και στα ανατολικά της περιφέρειας Βίλα Ρεάλ 373 πυροσβέστες με 123 οχήματα, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της γγ πολιτικής προστασίας της χώρας.

Η εικόνα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες ημέρες που μαίνονταν περισσότερες από 210 πυρκαγιές, απέναντι σε 3.200 πυροσβέστες. Λόγω όμως του ξηρού κλίματος σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, είναι αυξημένος ο κίνδυνος για αναζωπύρωση παλιών εστιών αλλά και για την εμφάνιση νέων.

Τα δημοτικά συμβούλια εφτά δήμων παίρνουν επιπλέον αντιπυρικά μέτρα κατόπιν των προειδοποιήσεων των μετεωρολόγων

Τόσο τις προηγούμενες ημέρες όσο και τον Ιούνιο η χώρα επλήγη από τις χειρότερες σε έκταση και οικολογική ζημιά πυρκαγιές, στην πρόσφατη Ιστορίας της.

Μάλιστα τον Ιούνιο, είχαν χάσει τη ζωή τους 64 άτομα ενώ τις προηγούμενες δύο ημέρες, περισσότεροι από 45 άνθρωποι υπέστησαν μικροτραυματισμούς εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσαν οι πυρκαγιές.

Επιχειρήσεις κατάσβεσης και έρευνες για τα αίτια

Αντιμέτωπη με τις καταστροφικές πυρκαγιές βρέθηκε και η νότια Γαλλία, και συγκεκριμένα το βόρειο τμήμα της Κορσικής όπου η φωτιά κατέκαψε πάνω από 20.000 στρέμματα γης.

Εξαιτίας των πυρκαγιών που ξέσπασαν την προηγούμενη Πέμπτη, περισσότερα από 1.000 άτομα, μόνιμοι κάτοικοι αλλά και τουρίστες οδηγήθηκαν σε προσωρινά καταλύματα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy