Πως χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις περί “κουρέματος” οι οικονομολόγοι

Σκηνοθετημένο αλλά και υπαρκτό ενδεχόμενο

Το κούρεμα των καταθέσεων αν δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία Συνεργατικής και Ελληνικής Τράπεζας είναι ένα υπαρκτό αλλά απομακρυσμένο ενδεχόμενο, δήλωσε στον Άστρα ο οικονομολόγος Μιχάλης Ολύμπιος.

Από την πλευρά του ο οικονομολόγος Δημήτρης Δημητρίου σημείωσε στον Άστρα ότι η δήλωση του στελέχους της Κεντρικής Τράπεζας περί κουρέματος αν δεν εγκριθεί η συμφωνία για τη Συνεργατική, ήταν κατευθυνόμενη. Όλα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα, πρόσθεσε, ήταν στοχευμένα και σκηνοθετημένα.

Σε ότι αφορά τις ευθύνες για την κατάσταση που έφτασε ο Συνεργατισμός, ο κ. Ολύμπιος, ως πρώην στέλεχος του ΔΗΣΥ, είπε ότι αυτές βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ.

Πρόσθεσε ότι για 6 χρόνια έκαναν πάρτι στο δωμάτιο και τώρα ζητούν από το ΑΚΕΛ να το καθαρίσει. Θα πρέπει, τόνισε, να ζητήσουν ένα μεγάλο συγνώμη. Ο κ. Ολύμπιος σημείωσε ότι δεν ευσταθούν οι κατηγορίες των κυβερνώντων εναντίον του ΑΚΕΛ, ότι ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Συνεργατισμός.

Επισήμανε παράλληλα ότι αν δεν προχωρήσει η συμφωνία, ο Συνεργατισμός θα κλείσει και θα μείνουν ξεκρέμαστες οι καταθέσεις. Όσον αφορά τις εγγυημένες καταθέσεις ο κ. Ολύμπιος είπε ότι είναι δύσκολο να χαθούν, ωστόσο θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να μπορούν να πάρουν τα χρήματα τους οι καταθέτες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy