Πώς σκοτώνει η κλιματική αλλαγή

Μία αρκούδα πεθαίνει της πείνας σε έναν κόσμο που κουρσεύει τους πόρους του πλανήτη αλόγιστα και χωρίς καμία συναίσθηση της ζημιάς που συντελείται.  

Μέσα από ένα μικρό βίντεο του National Geographic, διάρκειας μόλις ενός λεπτού, ο φωτογράφος Πολ Νίκλεν και η ομάδα του καταφέρνουν να αποτυπώσουν στην πράξη το κόστος και τον πραγματικό αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής.

«Όταν οι επιστήμονες λένε πως οι αρκούδες εξαφανίζονται, θέλω τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν το πως μοιάζει. Οι αρκούδες θα πεινάσουν μέχρι θανάτου» δήλωσε ο φωτογράφος στο National Geographic, συμπληρώνοντας «έτσι μοιάζει μία αρκούδα που λιμοκτονεί».

Όπως αναφέρει το διεθνές έντυπο, ο Νίκλεν έχει μεγαλώσει στο βόρειο τμήμα του Καναδά. Βιολόγος -αρχικά- στο επάγγελμα, μεταπήδησε γρήγορα στη φωτογραφία, έχοντας φωτογραφήσει περισσότερες από 3.000 αρκούδες στην άγρια φύση. Όμως αυτή η αρκούδα που φωτογράφησε έμελλε να δώσει μία από τις σημαντικότερες της ζωής του.

Στο βίντεο, μία αποστεωμένη πολική αρκούδα με εμφανή τα σημάδια της πείνας και της κακουχίας αναζητεί τροφή σε ένα μέρος που κάποτε καλυπτόταν από πάγους, στα νησιά Μπάφιν του Καναδά, φτάνοντας στο σημείο να ψάξει ακόμα και στα σκουπίδια των ψαράδων που βρίσκονται κοντά της. Δεν βρίσκει ούτε εκεί τίποτα και συνεχίζει την αναζήτησή της…

Δείτε το βίντεο του National Geographic:

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy