Πώς θα επιλέγονται οι εκπαιδευτικοί για την υποστηρικτική διδασκαλία

5399

Ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος το κριτήριο που έθεσε το ΥΠΠ

Από την Διεύθυνση του κάθε σχολείου με κριτήρια που θα καθοριστούν εσωτερικά και θα πρέπει να «ικανοποιούν το αίσθημα του δικαίου και της ίσης μεταχείρισης των εκπαιδευτικών» θα οριστούν οι καθηγητές οι οποίοι και θα καλεστούν να προσφέρουν την υποστηρικτική διδασκαλία στους μαθητές που θα μείνουν ανεξεταστέοι τον ερχόμενο Ιούνιο. Με εγκύκλιο του το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε σχετικά τα σχολεία αφού το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά και αποτελεί ένα στοίχημα για την επιτυχία του ή όχι. Ηδη οι εκπαιδευτικοί έχουν τις δικές τους ανησυχίες για τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα ενώ τώρα έχει προστεθεί και η ρύθμιση αυτή να «γεννά» νέα ερωτηματικά. Η ενισχυτική-υποστηρικτική διδασκαλία των μαθητών των Γυμνασίων και των τάξεων Α΄ και Β΄ Λυκείων και Τεχνικών Σχολώνθα γίνει από τις 9 μέχρι και τις 21 Ιουνίου ενώ σύμφωνα με τις οδηγίες ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 15.

Ωστόσο όπως μας αναφέρθηκε από εκπαιδευτικούς το όλο εγχείρημα δεν είναι εύκολο αφού ο χρόνος είναι περιορισμένος για να μπορέσουν να προετοιμαστούν μαθητές οι οποίοι έχουν μείνει ανεξεταστέοι. Να σημειώσουμε πως για τα εξεταζόμενα μαθήματα θα παρέχονται τουλάχιστον δύο περίοδοι διδασκαλίας του μαθήματος ημερησίως, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος Για τα μη εξεταζόμενα μαθήματα θα παρέχεται τουλάχιστον μια περίοδος ημερησίως καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Επίσης γνώμονας της επιλογής των εκπαιδευτικών θα είναι η επιτυχής διεξαγωγή του προγράμματος, παράλληλα με την ορθολογική διεκπεραίωση των υπόλοιπων εργασιών της Σχολικής Μονάδας.

Ελένη Κωνσταντίνου

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.