Πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε…

Της Χρυστάλλας Αντωνίου*

«Χρειάζονται πολλά, τον κόσμο για ν’ αλλάξεις:
Οργή και επιμονή. Γνώση και αγανάκτηση
Γρήγορη απόφαση, στόχαση βαθιά.
Ψυχρή υπομονή κι ατέλειωτη καρτερία.
Κατανόηση της λεπτομέρειας και κατανόηση του συνόλου.
Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει,
πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε».
Μπέρτολτ Μπρεχτ

Το 22ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΑΚΕΛ είναι μπροστά μας.

Η συζήτηση και οι αποφάσεις οι οποίες θα παρθούν θα είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας που ακολούθησε το κόμμα μας τους τελευταίους μήνες στην πορεία μας προς το Συνέδριο.

Σημασία απ’ εκεί και πέρα έχει να κάνουμε πράξη τα όσα θα αποφασίσουμε.
Να γίνει ο καθένας από εμάς ο άνθρωπος–το κομματικό μέλος, που με το προσωπικό του παράδειγμα, θα συμβάλει σ’ αυτή την προσπάθεια αρχίζοντας από τη δική του Κ.Ο.Β.

Αρχίζοντας ο καθένας μας από τη βελτίωση της λειτουργίας του κινήματος στην περιοχή μας, στην ενορία ή στην κοινότητά μας.

Οχι γιατί έτσι λέει κάποιος.

Οχι γιατί είναι ακόμα μια αγγαρεία…

Οχι γιατί μας το επιβάλλει οποιοσδήποτε…

Απλά και μόνο γιατί μας το επιβάλλει η συνείδησή μας. Η αριστερή μας σκέψη και ο ιδεολογικός μας προσανατολισμός που μας θέλει να έχουμε άποψη για το τι συμβαίνει γύρω μας. Που μας θέλει να δημιουργούμε! Που μας θέλει να γνοιαζόμαστε για το πρόβλημα του συντρόφου μας, για το πρόβλημα του γείτονα ή του συμπολίτη μας.

Γι΄ αυτό και οι Οργανώσεις Βάσης και το κάθε μέλος, το κάθε στέλεχος επωμίζεται με την ευθύνη που του αναθέτει η 90χρονη ιστορία και δράση του κόμματός μας. Αυτή η ιστορία και δράση, η οποία είναι γεμάτη με αγώνες, με θυσίες και με κατακτήσεις.

Εχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Αυτόν το δρόμο όμως επιλέξαμε στη δική μας ζωή. Το δρόμο του αγώνα για ένα καλύτερο αύριο! Για μια πιο ανθρώπινη, πιο δίκαιη κοινωνία!
Δεν συμφωνούμε με τις πολιτικές που ακολουθούν ή επιβάλλουν οι κυβερνώντες.

Πολιτικές που εξευτελίζουν τον άνθρωπο και ξηλώνουν το κοινωνικό κράτος με συνέπειες που βιώνουν με τραγικό τρόπο οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα νοικοκυριά, οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Δεν ανεχόμαστε απαθείς την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, το ξήλωμα του κοινωνικού κράτους, το ξεπούλημα των δημόσιων οργανισμών και την ισοπέδωση των μικρών επιχειρήσεων. Δεν μένουμε αδρανείς μπροστά στην υποβάθμιση της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Περιβάλλοντος, της στεγαστικής και προσφυγικής πολιτικής. Δεν σιωπούμε μπροστά στην άνευ προηγουμένου κρίση θεσμών και αξιών.

Και για να πετύχουμε σ’ αυτόν τον αγώνα χρειάζεται να ανασκουμπωθούμε. Ολοι. Να μην υποτιμήσουμε ούτε στιγμή την ανάγκη για το οργανωτικό δυνάμωμα του ΑΚΕΛ. Να αναλογιστούμε τις δικές μας ευθύνες για να το κρατήσουμε σφιχτοδεμένο, ενωμένο και οργανωτικά έτοιμο να συνεχίσει τους αγώνες του, εντός και εκτός Βουλής, εντός και εκτός των δημοτικών και κοινοτικών συμβουλίων. Παντού. Η δική μας ασπίδα, η δική μας δύναμη είναι η συλλογική δράση.

Η επιμονή μας, ότι με ΑΚΕΛ δυνατό, ο λαός έχει στήριγμα. Εχει ελπίδα. Εχει προστασία.
Γιατί για το ΑΚΕΛ ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και η αξιοπρέπειά του μετρά. Γιατί η κοινωνική πρόοδος και ο σοσιαλισμός είναι βασικοί του στόχοι.

Στους αγώνες η δύναμη, στην Αριστερά η ελπίδα!

* Επαρχιακή Γραμματέας ΑΚΕΛ Λάρνακας

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy