Πουλούσαν ρούχα με γούνα από γάτα, ρακούν και κουνέλια ως «οικολογική»

«Fake» γούνα (aka οικολογική) που στην πραγματικότητα ήταν από γάτες, ρακούν και κουνέλια, αποκαλύφθηκε σε ρούχα και αξεσουάρ που πουλούσαν γνωστές βρετανικές αλυσίδες ενδυμάτων.

Τα προϊόντα αγοράστηκαν από τα δημοφιλή καταστήματα Missguided και House of Fraser, τα οποία ενώ έφεραν ένδειξη για ψεύτικη γούνα, μετά από ειδική εξέταση βρέθηκαν να έχουν αληθινή.

Το Sky News διαπίστωσε ότι ένα ζευγάρι γάντια από το House of Fraser είχε ίχνη γούνας από κουνέλι ενώ το Missguided διέθετε ένα ζευγάρι ροζ γόβες με poms pom με γούνα που προέρχονταν πιθανότατα από γάτα. Σε άλλο προϊόν βρέθηκε επίσης γούνα από κουνέλι. Στην έρευνα που έχει προκαλέσει αίσθηση στη Βρετανία συμμετείχε και η οργάνωση Humane Society International UK.

 

Οι εμπειρογνώμονες είπαν ότι οι γούνες που πωλούνται ως ψεύτικες είναι πλέον όλο και πιο συχνά πραγματικές και προέρχονται από μαζική εκτροφή στην Ασία. Η γούνα του σκύλου -ρακούν (raccoon dog) γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής καθώς είναι πολύ μαλακή και πυκνή.

Και τα δύο καταστήματα τηρούν αυστηρή πολιτική κατά της αληθινής γούνας και δήλωσαν ότι θα σταματήσουν να πωλούν τα προϊόντα που είχαν βρεθεί να περιέχουν πραγματική γούνα. Ένας εκπρόσωπος του House of Fraser, δήλωσε ότι οι πελάτες θα έχουν επιστροφή χρημάτων και πως θα διεξαχθεί έρευνα για τους προμηθευτές και τους συνεργάτες τους. Αντίστοιχη κίνηση και ανακοίνωση έκανε και το Missguided ενώ και τα δύο καταστήματα τόνισαν πως δεν θα παραπλανούσαν ποτέ τους πελάτες τους αν γνώριζαν τι συνέβαινε.


Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy