Πουλούσε αβέρτα πλαστές άδειες οδήγησης!

Εμπόριο πλαστών αδειών οδήγησης παραδέχθηκε ότι έκανε 27χρονος από το Δάλι ο οποίος κατέληξε με χειροπέδες. Ο ύποπτος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης σχολής οδηγών στο Πέρα Χωρίο Νήσου, συνελήφθη όταν διαπιστώθηκε ότι εξέδιδε πλαστές άδειες οδηγού παριστάνοντας μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις τον εξεταστή του Τμήματος Οδικών Μεταφορών. Από τις ψεύτικες άδειες εισέπραξε χρηματικά ποσά εις βάρος του δημοσίου.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε ν’ αποκαλύπτεται μέσω του Γραφείου Εξυπηρέτησης του Πολίτη στη Λάρνακα την περασμένη Τετάρτη 11 Οκτωβρίου όταν πολίτης, παρουσιάστηκε και ζήτησε να παραλάβει την άδεια οδηγού του υποδεικνύοντας προσωρινή άδεια οδηγού με ένδειξη έκδοσης από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών Λευκωσίας. Από τον έλεγχο που έγινε όμως, διαπιστώθηκε ότι ο πολίτης ουδέποτε εξασφάλισε νόμιμη προσωρινή άδεια οδηγού από το ΤΟΜ ενώ ούτε είχε καν στο όνομά του προγραμματισμένη εξέταση για έκδοση κανονικής άδειας. Η δε προσωρινή άδεια οδηγού που παρουσίασε ήταν εμφανώς πλαστή.

Ενώπιον της περίπτωσης αυτής, η υπάλληλος του ΚΕΠ κάλεσε την Αστυνομία ενημερώνοντας για δύο πανομοιότυπες περιπτώσεις στο παρελθόν με κοινό παρονομαστή τον ύποπτο, ως υπεύθυνο δάσκαλο οδήγησης. Ερωτηθείς από την Αστυνομία, ο πολίτης ανέφερε ότι πλήρωσε ποσό 180 ευρώ στον ύποπτο δάσκαλο οδήγησης ο οποίος τού παρέδωσε την προσωρινή άδεια οδηγού και διευθέτησε την εξέτασή του από άλλο πρόσωπο τον περασμένο Αύγουστο.

Η διερεύνηση της υπόθεσης έφερε στο φως τουλάχιστον άλλες δύο παρόμοιες περιπτώσεις στις οποίες μάλιστα, ο ύποπτος, εκτός από τις πλαστές προσωρινές άδειες οδήγησης, διενήργησε και τις εξετάσεις χωρίς να είναι νόμιμος εξεταστής. Μάλιστα, ερωτηθείς από την Αστυνομία άλλος παραπονούμενος πολίτης γιατί δεν προέβη σε καταγγελία,  ανέφερε ότι δεν έκανε καταγγελία λόγω απειλών που δέχθηκε η μητέρα του από τον ύποπτο για τη ζωή της!

Ο 27χρονος συνελήφθη χθες το απόγευμα στα γραφεία της Σχολής Οδηγών στο Πέρα Χωρίο Νήσου και αμέσως παραδέχθηκε. Ομολόγησε συγκεκριμένα ότι έφτιαχνε τις πλαστές άδειες σε scanner και μάλιστα υπέδειξε στην Αστυνομία τον τρόπο με τον οποίο συνέδεε κόλλες χαρτιού για να δημιουργήσει τα πλαστά έγγραφα! Οι έρευνες που ακολούθησαν στη Σχολή Οδηγών και στο σπίτι του, έφεραν στο φως και άλλα έγγραφα τα οποία εκ πρώτης όψεως φαίνονται πλαστά.

Ο ύποπτος έδωσε θεληματική κατάθεση στην οποία παραδέχεται όλα τα αδικήματα πλην της απειλής την οποία αρνείται. Μάλιστα, στην κατάθεσή του εμπλέξει και άλλα πρόσωπα στα οποία έδωσε πλαστές άδειες οδήγησης τα οποία δεν έκαναν καταγγελίες στην Αστυνομία. Σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για να ζητηθεί η προφυλάκιση του για 4 μέρες για διερευνώμενα αδικήματα πλαστογραφίας, κλοπής από αντιπρόσωπο, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και απειλής. Τα αδικήματα φέρονται να διαπράχθηκαν από το 2015 μέχρι το 2017 στη Λευκωσία και στη Λάρνακα.

Τάσος Περδίος

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy