Πουντζεμόν: Η απόφαση Ραχόι, η χειρότερη επίθεση από δικτατορία Φράνκο

Ως τις «χειρότερες επιθέσεις» από τη δικτατορία του Φράνκο χαρακτήρισε την απόφαση του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι για την καθαίρεση της τοπικής κυβέρνησης και την προκήρυξη νέων εκλογών, ο αυτονομιστής ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν. Πρόσθεσε ότι ο λαός της Καταλονίας δεν μπορεί να αποδεχθεί τα μέτρα που αποφασίσθηκαν από την ισπανική κυβέρνηση σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση της Καταλονίας υπερισχύει του ισπανικού Συντάγματος.

Ο Πουτζντεμόν ζήτησε τη σύγκληση της ολομέλειας του κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της οποίας οι εκπρόσωποι της κυριαρχίας των πολιτών, θα είναι σε θέση όπως είπε να αποφασίσουν για την απόπειρα εξόντωσης της κυβέρνηση της Καταλονίας.

Την ίδια ώρα, οι υποστηρικτές της απόσχισης της Καταλονίας κατηγορούν τον Μαριάνο Ραχόι για αντιδημοκρατική στάση, μετά την απόφαση του Ισπανού πρωθυπουργού για ενεργοποίηση του άρθρου 155 του ισπανικού συντάγματος.

Στο μεταξύ, τη διάλυση της καταλανικής κυβέρνησης, την προκήρυξη εκλογών εντός έξι μηνών στην επαρχία και τον περιορισμό των εξουσιών του τοπικού κοινοβουλίου ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός της Ισπανίας ενεργοποιώντας το άρθρο 155 του ισπανικού συντάγματος. Εξάλλου, σύμφωνα με την αστυνομία, 450 χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βαρκελώνη υπέρ της ανεξαρτησίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy