Πούτιν: Άχρηστες οι κυρώσεις προς Β.Κορέα

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο επιβολής αυστηρών νέων κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα εξέφρασε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
Μιλώντας σε συνέδριο των αναδυόμενων οικονομιών BRICS, ο κ. Πούτιν σημείωσε ότι τυχόν νέες ποινές θα είναι «άχρηστες και αναποτελεσματικές», καθώς δεν πρόκειται να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης της βορειοκορεατικής ηγεσίας, ανεξαρτήτως του ποιες θα είναι οι οικονομικές συνέπειες.
Άφησε εμμέσως αιχμές κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, λέγοντας ότι το βορειοκορεατικό καθεστώς δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις πυρηνικές του φιλοδοξίες όσο δεν αισθάνεται ασφαλές.
Προειδοποίησε μάλιστα ότι τυχόν σύρραξη στην Κορεατική Χερσόνησο θα μπορούσε να είναι καταστροφική σε παγκόσμιο επίπεδο, με δεδομένο ότι ο Βορράς διαθέτει πυρηνικά όπλα.
Ο κ. Πούτιν είχε νωρίτερα τηλεφωνική συνομιλία με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζέι-ιν, στον οποίο διαμήνυσε ότι η «εξαιρετικά σύνθετη κατάσταση» στην Κορεατική Χερσόνησο μπορεί να λυθεί μόνο μέσω της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Κορέα, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy