Πούτιν- Ερντογάν αναζητούν «κοινό τόπο» για τη Συρία

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας συζήτησαν για τη σημασία μιας έγκαιρης συμφωνίας όσον αφορά τη Συρία καθώς και ένα πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Τουρκίας, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου το Σάββατο.

«Όταν συζητάμε για τη συριακή κρίση και τονίσαμε τη σημασία να συμφωνήσουμε σχετικά με τις πρακτικές πτυχές της εφαρμογής του Μνημονίου για την καθιέρωση μιας αποκλιμάκωσης στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας», – δήλωσε στο μήνυμα, σύμφωνα με το RUSSIA NEWS TODAY

Σημειώνεται ότι αυτό θα ενισχύσει την παύση των εχθροπραξιών, για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των διασυριακών διαπραγματεύσεων στις μορφές της Γενεύης και της Αστάνα. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να ενισχύσουν το συντονισμό των προσπαθειών αντιμετώπισης της συριακής κρίσης σε διάφορα επίπεδα.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.