Πούτιν: Οι φήμες για δυσφημιστικούς φακέλους για τον Τραμπ είναι “παραλογισμός”

Οι φήμες που κάνουν λόγο για δυσφημιστικούς φακέλους που έχει η Μόσχα για τον Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας “παραλογισμός”, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο τέλος της συνάντησης του στο Ελσίνκι με τον Αμερικανό ομόλογό του.

“Θα ήταν δύσκολο να φανταστώ έναν πιο μεγάλο παραλογισμό. Βγάλτε αυτές τις ανοησίες από το κεφάλι σας”, δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της κοινής τους συνέντευξης Τύπου, μετά τη συνάντησή τους.

Ο αμερικανικός ιστότοπος Buzzfeed είχε δημοσιεύσει τον Ιανουάριο του 2017 έγγραφα, η γνησιότητα των οποίων δεν έχει αποδειχθεί, που ανέφεραν ότι οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών διέθεταν δυσφημιστικές (“kompromat” στα ρωσικά) πληροφορίες για τον Τραμπ που είχαν συγκεντρώσει με την πάροδο των ετών, κυρίως για συναντήσεις με εκδιδόμενες γυναίκες στη Μόσχα.

Το Κρεμλίνο είχε αρνηθεί τότε την ύπαρξη ενός τέτοιου φακέλου και ο Τραμπ είχε καταγγείλει τις “ψευδείς πληροφορίες”. “Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ερχόταν στη Μόσχα ως επιχειρηματίας, δεν ήξερα ούτε που βρισκόταν”, δήλωσε σήμερα ο Πούτιν.

“Περισσότεροι από 500 Αμερικανοί επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων οι σημαντικότεροι, ήρθαν στο οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης” που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας.

“Δεν θυμάμαι ούτε τα επώνυμα τους”, πρόσθεσε. Ο Τραμπ μετέβη επανειλημμένα στη Μόσχα πριν γίνει ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τις εκλογές του 2016.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy