ΠΟΒΕΚ: Η οικονομία συνεχίζει να «αιμορραγεί»

Οι θετικές εξελίξεις που διεφάνησαν στην οικονομία δεν οδήγησαν και στην έξοδο από την οικονομική κρίση, σημειώνει η ΠΟΒΕΚ.

Αντίθετα, αναφέρει, η οικονομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα και κινδύνους.

«Η οικονομία μας συνεχίζει να αιμορραγεί και μαζί της και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις» σύμφωνα με την ΠΟΒΕΚ.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια της ΚΕ ΓΣ ΠΟΒΕΚ που συνήλθε την περασμένη Τρίτη, διαπιστώνει στην απόφαση της, ότι χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο.

Αναφέρεται ακόμα σε ψηλά ποσοστά ανεργίας και υπερδιπλασιασμός της μερικής (part- time) απασχόλησης, στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και στον κίνδυνο εκποίησης περιουσιών, σε αδυναμία πρόσβασης και εξασφάλισης χρηματοδότησης από μικρές επιχειρήσεις.

Υπογραμμίζει επίσης ότι υπάρχει «σκληρός, αθέμιτος και εξοντωτικός ανταγωνισμός από πολύ μικρή μερίδα πολυεπιχειρήσεων και αλυσίδων, ο οποίος δυστυχώς, ενισχύεται από συγκεκριμένες φιλελεύθερες πολιτικές και πρακτικές της Κυβέρνησης (π.χ. ωράρια λειτουργίας καταστημάτων κ.α)».

«Η απορρόφηση του μεγαλύτερου μεριδίου της αγοράς από μια δεκάδα πολυεπιχειρήσεων ντόπιων και ξένων οι οποίες λειτουργούν ως ολιγοπώλια με ισχυρές πλάτες και προσβάσεις στην εκτελεστική εξουσία και στα κέντρα λήψης αποφάσεων» αναφέρει η ΠΟΒΕΚ.

Κάνει ακόμα λόγο για δραματική μείωση του κύκλου εργασιών για την τεράστια πλειοψηφία χιλιάδων επιχειρήσεων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy