Πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κύπρο το Πρόγραμμα «Φοιτητές σε Δράση»

Πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κύπρο το Πρόγραμμα «Φοιτητές σε Δράση», το οποίο έχει βασική επιδίωξη και στόχο, την ενδυνάμωση των φοιτητών, προκειμένου να αναλάβουν σχέδια και δράσεις, που να ενισχύουν την απασχολησιμότητά τους, να βελτιώνουν τις δεξιότητες και ικανότητες τους και να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή τους στη δημοκρατική ζωή της Κύπρου.

Σε χαιρετισμό του σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη για την παρουσίαση της εφαρμογής του Προγράμματος «Φοιτητές σε Δράση», στο πλαίσιο της λήψης πρόσθετων μέτρων κοινωνικής στήριξης των φοιτητών, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής είπε πως για τη δημιουργία, την οργάνωση και την εφαρμογή του προγράμματος θα διατεθεί στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, που θα επωμιστεί και την ευθύνη της υλοποίησης και οικονομικής διαχείρισης, ποσό ύψους €300.000.

Με την παραχώρηση υποτροφιών, συνέχισε, το πρόγραμμα υποστηρίζει τη συμμετοχή φοιτητών στην έρευνα, καθώς και την φοιτητική επιχειρηματικότητα μέσα από οικονομικές ενισχύσεις.

Ο κ. Καδής είπε πως το πρόγραμμα αναμένεται να λειτουργήσει κατά το τρέχον έτος και απευθύνεται σε όλους τους Κύπριους φοιτητές ηλικίας μέχρι 35 ετών, που σπουδάζουν στην Κύπρο ή στο εξωτερικό, ενώ οι αιτήσεις που θα υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους θα αξιολογούνται στη βάση μετρήσιμων ποιοτικών κριτηρίων.

Αναφέρει, επίσης, ότι το Πρόγραμμα «Φοιτητές σε Δράση» υποστηρίζει την υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία, που ετοίμασε ο Οργανισμός Νεολαίας και ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο τον περασμένο Μάιο.

«Όλες οι χρηματοδοτούμενες δράσεις του Προγράμματος θα πρέπει να υπηρετούν τους στόχους και να σχετίζονται με τους βασικούς πυλώνες της Εθνικής Στρατηγικής για τη νεολαία. Σημαντικοί τομείς και ποικίλα πεδία όπως η εκπαίδευση και η κατάρτιση, η νεανική απασχόληση και επιχειρηματικότητα, η κοινωνική ένταξη, η συμμετοχή των νέων και ο εθελοντισμός θα τύχουν, μέσω του προγράμματος, περαιτέρω μελέτης και έρευνας, ώστε να ενισχύσουν υποστηρικτικά και πρακτικά την υλοποίηση του οράματος της πολιτείας για τους νέους της, όπως αποτυπώνεται με σαφήνεια στην Εθνική Στρατηγική για τη νεολαία», συμπλήρωσε.

Ο κ. Καδής εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η εφαρμογή του προγράμματος «Φοιτητές σε Δράση», που αποτελεί ένα καλά σχεδιασμένο εγχείρημα, θα επιφέρει τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου Παναγιώτης Σεντώνας, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα, είπε ότι είναι ουσιαστικά πρόγραμμα επιχορηγήσεων το οποίο υλοποιείται από τον Οργανισμό σε συνεργασία με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού.

Σημείωσε ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις δράσεις, Σχέδια για φοιτητές, Φοιτητικές Δράσεις και Φοιτητική Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, είναι η 28η του Αυγούστου, ενώ για τις υποτροφίες είναι η 29η Σεπτεμβρίου του 2017.

Όλες οι πληροφορίες, συνέχισε, βρίσκονται στην σελίδα του Οργανισμού, όπως και οι κανόνες που διέπουν την εφαρμογή του Προγράμματος, τα κριτήρια για τους δικαιούχους και τα έντυπα αιτήσεων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy