Πραγματοποιείται σήμερα η Τριμερής Συνάντηση Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ

Πραγματοποιείται σήμερα η 2η Τριμερής Συνάντηση των Προέδρων των Κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ, την οποία θα φιλοξενεί η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Στη συνάντηση συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαος Βούτσης και ο Πρόεδρος της Κνεσσέτ Yuli Yoel Edelstein, συνοδευόμενος από το νέο Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Ισραήλ-Κύπρου στην Κνεσσέτ κ.Yakov Margi.

Από κυπριακής πλευράς, θα παραστούν οι βουλευτές κ.κ. Ανδρέας Καυκαλιάς, Άγγελος Βότσης, Νίκος Νουρής, Δημήτρης Δημητρίου, Μιχάλης Γιωργάλλας και Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, μέλη των Ομάδων Εργασίας που συστάθηκαν στο πλαίσιο αυτό.

Παρόντες επίσης θα είναι ο Πρέσβης της Ελλάδας κ. Ηλίας Φωτόπουλος και ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας του Ισραήλ κ. Sami Abu Janeb.

Τις εργασίες της 2ης Τριμερούς Συνάντησης θα απασχολήσουν γενικότερα θέματα συνεργασίας μεταξύ των Κοινοβουλίων των τριών χωρών, καθώς και θέματα που αφορούν ιδιαίτερα στους υδάτινους πόρους και την επιχειρηματικότητα, έρευνα, καινοτομία και εκπαίδευση.

Την έναρξη της Συνάντησης θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Βουλής στις 9 το πρωί και οι εργασίες της θα ολοκληρωθούν στις 3 και 15 το απόγευμα με την υιοθέτηση και υπογραφή Κοινής Διακήρυξης. Στη συνέχεια, οι Πρόεδροι των τριών Κοινοβουλίων θα προβούν σε σύντομες δηλώσεις.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy