Πράσινο φως για 40 έκτακτους νοσηλευτές

Το πράσινο φως έδωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για την πρόσληψη 40 έκτακτων νοσηλευτών με συμβόλαιο έξι μηνών με στόχο την ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε ότι οι έκτακτοι νοσηλευτές θα καλύψουν τα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών σε όλες της επαρχίες.

Ο κ. Ιωάννου σημείωσε ότι στο μεσοδιάστημα το Υπουργείο θα προχωρήσει με την αναδιοργάνωση της πρωτοβάθμιας και πλέον τα Κέντρα Υγείας θα δουλεύουν και τις απογευματινές ώρες. Πρόσθεσε ότι ποσοστό της τάξης του 65% των περιστατικών στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών δεν είναι επείγοντα προσθέτοντας ότι θα μπορούν να τυγχάνουν εξέτασης από τα Κέντρα Υγείας (τα οποία τώρα λειτουργούν ως το μεσημέρι).

Ο Υπουργός εξέφρασε την ελπίδα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου να λειτουργούν και απογεύματα τα Κέντρα Υγείας και οι ασθενείς να επιλέγουν είτε να πάνε στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών των δημόσιων νοσηλευτηρίων είτε στα Κέντρα Υγείας.

 

Κίνητρα για αύξηση της παραγωγικότητας
Την ίδια ώρα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε και δεύτερη πρόταση του Υπουργείου Υγείας που αφορά την παροχή κινήτρων για αύξηση της παραγωγικότητας στα δημόσια νοσηλευτήρια με υπερωριακή εργασίας. Πρόκειται για ένα κονδύλι ύψους 11,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Όπως εξήγησε ο Υπουργός Υγείας, μέσα από αυτό το κονδύλι, υπολογίζεται ότι θα διενεργηθούν περίπου 2.500 χειρουργικές επεμβάσεις στα δημόσια νοσοκομεία τα απογεύματα, περίπου 5.000 εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία ενώ το Υπουργείο θα παραπέμψει περίπου 15.000 ασθενείς για εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα. Στόχος, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου είναι η μείωση των λιστών αναμονής στα νοσοκομεία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy