Πραξικόπημα ζητά βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή των Ελλήνων μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του Κώστα Μπαρμπαρούση βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα του αδελφού κόμματος του ΕΛΑΜ στην Κύπρο.

Ο ναζιστής βουλευτής προέτρεψε τον στρατό να συλλάβει τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Άμυνας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, πήρε αμέσως το λόγο και ζήτησε αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Ο Ν. Βούτσης επισήμανε ότι βρισκόμαστε προ μιας προφανούς προσπάθειας κλιμάκωσης με στόχο την πρόκληση επεισοδίων σήμερα, αύριο και την Κυριακή και τόνισε ότι η τοποθέτηση του χρυσαυγίτη βουλευτή συνιστά ανοιχτή προτροπή για πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος και για επεισόδια σε θυλάκους -αν υπάρχουν- μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής, «είναι ανοικτή πρόκληση για πραξικόπημα μετά από πρωτοσέλιδα (σ.σ.: του «Μακελειού») για τα οποία έχει ήδη παρέμβει ο Εισαγγελέας για εκτελέσεις πολιτικών αντιπάλων και μετά από αυτό που έχει γίνει εδώ και δυόμιση μέρες που δόθηκα όλα τα κινητά τηλέφωνα όλων των βουλευτών και μας ενοχλούν καθημερινά “δήθεν” πατριώτες οι οποίοι είναι πατριδοκάπηλοι και έχουν στην ιστορική τους διαδρομή και στο πολιτικό βιογραφικό τους σαφέστατες ευθύνες για τους μεγαλύτερους διχασμούς, δυστυχίες και τραγωδίες του ελληνικού λαού».

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy