Προ των πυλών ο παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής

Μαθητές όλων των ηλικιών, φοιτητές, στρατιώτες και ενήλικες μπορούν να συμμετάσχουν στον Πρώτο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής που θα γίνει στις 25 Ιουνίου. Η συμμετοχή των ομάδων στο διαγωνισμό είναι δωρεάν και μπορούν να εγγραφούν μέχρι τις 25 Μαΐου.

Σε διάσκεψη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα τονίστηκε ότι η διοργάνωση έχει στόχο την προώθηση και αναβάθμιση της ρομποτικής στην Κύπρο ενώ αποτελεί ένα σημαντικό έργο που εμπίπτει σε διάφορους τομείς όπως τεχνολογία, παιδεία, εκπαίδευση και νεολαία. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 65 ομάδες αλλά στόχος είναι οι συμμετοχές να ξεπεράσουν τις 100 και οι συμμετέχοντες τους 300.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ομάδες από δυο μέχρι τέσσερα άτομα, οι οποίες θα δημιουργήσουν ρομπότ με χρήση των πλατφόρμων ENGINO, LEGO, EDISON και ARDUINO.

Οι νικητές εκτός από πλούσια δώρα και υποτροφίες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον παγκόσμιο διαγωνισμό ROBOTEX στην Εσθονία τον Δεκέμβριο του 2017.

Το 1ο Cyprus Robotex Challenge θα διεξαχθεί στο Αθλητικό Κέντρο «Κώστας Παπαέλληνας» (πρώην Κεραυνός Στροβόλου) με τη CYTA να είναι ο στρατηγικός επενδυτής και η Engino χρυσός χορηγός. Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Γιώργια Ερωτοκρίτου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy