Πρόχειρα και συνεχή πειράματα στην εκπαίδευση

Έντονες επικρίσεις κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Αναστασιάδη στα θέματα εκπαίδευσης εκφράζει το ΑΚΕΛ, μέσω του επικεφαλής του γραφείου Παιδείας, Χρίστου Χριστοφίδη.

Το ΑΚΕΛ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει το εκπαιδευτικό σύστημα σε πειραματόζωο και υπογραμμίζει την αντίθεσή του στις τετραμηνιαίες εξετάσεις.

Αναλυτικά:

Η κατρακύλα της εκπαίδευσης συνεχίζεται. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει μετατρέψει το εκπαιδευτικό μας σύστημα σε πειραματόζωο το οποίο υπόκειται πρόχειρα και συνεχή πειράματα. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς ζουν αυτή την τραγική πραγματικότητα καθημερινά. Ο πολλαπλασιασμός εξετάσεων στο εκπαιδευτικό σύστημα απειλεί να βάλει ταφόπλακα στο στόχο για ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο.

Με την εισαγωγή εξετάσεων ανά τετράμηνο το ΥΠΠ:

– Θα δημιουργήσει μια βιομηχανία εξετάσεων στα σχολεία σε βάρος της πραγματικής μάθησης και των ευρύτερων στόχων της παιδείας.

– Θα μειωθεί ο πραγματικός διδακτικός χρόνος και θα δίνεται έμφαση μόνο στην προετοιμασία για τις εξετάσεις.

– Θα ενισχυθεί η παραπαιδεία. Και ο κίνδυνος περιθωριοποίησης των παιδιών των οποίων οι οικογένειες δεν έχουν τα οικονομικά μέσα να προσφέρουν φροντιστηριακή στήριξη.

– Θα ενισχυθεί ένα συντηρητικό, εξετασιοκεντρικό σύστημα μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες των νέων μας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy