Προδρόμου: Η οικονομία μεγενθύνεται, αναμενόμενη επιταχυνόμενη ανάπτυξη

Πρόβαλε ότι καταδεικνύεται σταθερά αναπτυξιακή πορεία για την οικονομία

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου σε γραπτή του δήλωσή του αναφέρει ότι επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη ότι φέτος η οικονομία παρουσιάζει επιταχυνόμενη ανάπτυξη, με ρυθμό πέραν του 4%. Η δήλωση Προδρόμου έρχεται μετά την σημερινή ανακοίνωση της προκαταρκτικής εκτίμησης της Στατιστικής Υπηρεσίας για την ανάπτυξη της οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο του 2018.

“Η οικονομία μεγεθύνεται στο δεύτερο τρίμηνο, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι, κατά 3,9%. Σε συνδυασμό με ανάπτυξη 4% στο πρώτο τρίμηνο και την εποχιακή κατανομή της οικονομικής δραστηριότητας, είναι ρεαλιστικό να αναμένεται ρυθμός πέραν του 4% για το σύνολο του έτους” σημειώνει ο κ. Προδρόμου.

Αναφέρει επίσης ότι πρόκειται για την 14η συνεχόμενη τριμηνία ανάπτυξης από το 2015 και προσθέτει ότι “αυτό επιβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται για συγκυριακό φαινόμενο, αλλά ότι η πορεία της οικονομίας είναι πλέον σταθερά αναπτυξιακή. Είναι αυτή η αναπτυξιακή πορεία που επιτρέπει στη χώρα μας να απορροφά με ταχείς ρυθμούς την ανεργία και να προχωρά σε τροχιά πλήρους απασχόλησης”.

“Αυτή η αναπτυξιακή πορεία πιστώνεται βεβαίως στις παραγωγικές δυνάμεις. Στην εργατικότητα και την επιχειρηματικότητα των πολιτών. Αλλά ταυτόχρονα δείχνει ότι πρέπει να διατηρήσουμε τη συνετή οικονομική πολιτική η οποία μαζί με τη σταθερότητα ευνοεί αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Ενώ, στο πλαίσιο της ευρύτερης αναπτυξιακής στρατηγικής, πρέπει να συνεχίσουμε με αλλαγές και αναπροσαρμογές που χρειάζονται και είναι επωφελείς για την ανταγωνιστικότητα της κυπριακής οικονομίας” καταλήγει ο κ. Προδρόμου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy